Anasayfa Haber Amazon Yeni Kindle Fire HDX Tabletlerini Tanıttı

Amazon Yeni Kindle Fire HDX Tabletlerini Tanıttı

Kindle Fire HDX serisi yeni tabletler tanıtıldı.
Kindle Fire HDX serisi yeni tabletler tanıtıldı.
Kindle Fire HDX serisi yeni tabletler tanıtıldı.
Kindle Fire HDX serisi yeni tabletler tanıtıldı.

Amazon yeni Kindle Fire serisi tabletlerini resmi olarak tanıttı.

Amazon, tablet gücünü artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Firma yeni seri Kindle Fire tabletlerini tanıttı. Tanıtım sırasında 2 adet yeni Kindle Fire HDX tablet kullanıcıyla buluştu. Tabletlerden biri 7-inçlik ekrana ve 1920×1200 çözünürlüğe sahip. Diğeri ise 8.9-inçlik ekranı ile 2560×1600 çözünürlük sağlıyor. Tabletler içerisinde 2.2 GHzlık Snapdragon 800 işlemci var. Ayrıca 2 GB RAM ile desteklenmişler.

Firma ayrıca tabletlerin ağırlığını ve kalınlığını da değiştirmiş. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Kindle Fire basın konferansında, tabletlerin tasarımını değiştirmeden ağırlıkları ve kalınlıkları üzerinde oynama yapabileceklerini açıklamışlardı. 7-inçlik modeli 0.9 Cm kalınlığında ve 303 Gram ağırlığında. Diğer model ise 0.8 Cm kalınlığında ve 374 Gram ağırlığa sahip. Çift-band, çift-anten desteğinin yanı sıra 802.11n standartına sahip. İki kameranın da ön kamerası var. 8.9-inçlik modelin 8 Megapiksellik bir arka kamerası da mevcut.

Amazon, tabletler için Android 4.2 altında duyurulan Mojito kod adlı Fire 3.0 işletim sistemine sahip. Bu işletim sisteminin en büyük faydası Mayday butonu. Kullanıcı bu butona basılı tuttuğunda, mikrofon vasıtasıyla gerçek bir teknik servis görevlisiyle konuşabiliyor.

Eski Kindle tabletlerin yeni özelliklere güncellenebileceği hakkında ise herhangi bir yorum yapılmadı. Ürünler 16 GB, 32 GB ve 64 GB modelleriyle pazara sunulacak. 7-inçlik HDX modeli 18 Ekim itibariyle 229 Dolar etiket fiyatıyla satışa sunulacak. 8.9-inçlik modeli ise 7 Kasım’da piyasaya sürülecek ve 379 Dolar etiket fiyatına sahip olacak.