Anasayfa Haber Microsoft Çin Pazarına Yatırım Yapıyor

Microsoft Çin Pazarına Yatırım Yapıyor

Microsoft, Çin'de yeni bir şirket evliliği yaptı.
Microsoft, Çin'de yeni bir şirket evliliği yaptı.
Microsoft, Çin'de yeni bir şirket evliliği yaptı.
Microsoft, Çin’de yeni bir şirket evliliği yaptı.

Microsoft, Çinli BesTV ile anlaşarak ülkedeki konsol ve oyun pazarının önünü açacak.

Çin, yönetim biçimi ve yasaları sebebiyle yurtdışından konsol ya da oyun ithal edemiyor. Bu sebepten ötürü oyun pazarının gelişmesinde büyük sıkıntılar yaşıyor. Büyük firmalar ise yeni ürünlerini böylesine büyük potansiyele sahip bir ülkeye sokamadıkları için yeni yollar arıyorlar.

Microsoft, Çin’e girmeyi başarmış olabilir. Firma Çin merkezli BesTV New Media ile anlaşarak yeni bir ortaklığa girdi. İki firmanın ortaklığıyla kurulacak yeni bir firma Şangay merkezi üzerinden oyun konsolu ve oyun üretecek. Microsoft yeni firmanın %49’lık payına sahip. BesTV ise Çin pazarındaki gücünü kullanacağı için %51’lik pay ile söz sahibi firma olacak.

Bu yeni evliliğin Microsoft’un işine yarayacağı düşünülüyor. Ülkeye Xbox One sokamayacaklar. Ancak Xbox teknolojisi ile geliştirilmiş konsolları ve oyunları pazara dağıtabilecekler. İlk açılamalara göre Bestpad adı verilen ve Xbox teknolojisi ile üretilmiş yeni bir konsol pazara giriş yapacak. Şangay’ın serbest ticaret bölgesi olması sebebiyle üretim tezgahları da burada kurulacak.

Şimdilik Sony ve Nintendo’nun Çin pazarı için herhangi bir planı yok. Microsoft, Dünya’nın en büyük potansiyeline sahip ülkesine giriş yapmasıyla, diğer firmalardan da bir atak bekleniyor.