Anasayfa Haber AMD, Radeon R9 ve R7 Kartlarını Resmi Olarak Tanıttı

AMD, Radeon R9 ve R7 Kartlarını Resmi Olarak Tanıttı

AMD, TrueAudio teknolojisi ile 3D ses kalitesinde yeni bir çığır açacak.
AMD, TrueAudio teknolojisi ile 3D ses kalitesinde yeni bir çığır açacak.
AMD, Radeon R9 ve R7 serilerini tanıttı.
AMD, Radeon R9 ve R7 serilerini tanıttı.

AMD, merakla beklenen ekran kartlarını resmi olarak tanıttı.

AMD’nin oyun performansı sergileyecek ekran kartları hakkında hafta içerisinde bir sürü sızıntı haber çıkmıştı. Teknik özellikleri oldukça merak edilen üst seviye kartlar, firma tarafından resmi olarak tanıtıldı.

AMD yöneticilerinden Matt Skynner’ın tanıtımını yaptığı ürünler, yeni bir çağın başlangıcı olarak adledildi. Skynner “Bugün, heyecanlı kullanıcılarımız için çözüm sunacak R9 serisini tanıtıyoruz” dedi. Tanıtılan kartlar ise R7 250, R7 260X, R9 270X, R9 280X ve R9 290X oldu.

R7 250 paketi, GDDR5 1 GB RAM’e sahip ve 89 Dolar etiket fiyatıyla satışa sunulacak. 260X ise 2 GB’lık RAM kullanıyor ve 139 Dolar olarak fiyatlandırıldı. R9 270X’in de içerisinde 2 GB’lık RAM bulunuyor. Fiyatının ise 199 Dolar olacağı açıklandı. 280X’in 1440p kalitesinde oyun performansı vereceği açıklandı. Bu yüzden içerisinde 3 GB RAM bulunuyor. Fiyatı ise 299 Dolar.

AMD’nin açıklamasına göre 290X, şu güne kadar yapılmış en güçlü ekran kartı olarak tanıtıldı. İçerisinde 512-bitlik hafıza desteğiyle 4 GB’lık RAM bulunuyor. Ancak fiyatı ve clock hızı açısından herhangi bir bilgi verilmedi.

TrueAudio

AMD, TrueAudio teknolojisi ile 3D ses kalitesinde yeni bir çığır açacak.
AMD, TrueAudio teknolojisi ile 3D ses kalitesinde yeni bir çığır açacak.

Radeon R9 290X’in tanıtımının ardından Raja Koduri sahneye çıktı. Koduri, tamamen kullanıcı beğenisine göre programlanabilen yeni bir ses motoru hakkında açıklamalar yaptı. TrueAudio denilen teknoloji sadece R7 ve R9 serisi kartlarda bulunacak. Önceki modellerin bu teknolojiye sahip olamayacağını; Ancak sıradaki kartların hepsinde TrueAudio bulunacağı belirtildi.

Koduri, TrueAudio sayesinde programcıların ve geliştiricilerin aradığı özgürlüğün sunulacağını iddia etti. Bu teknoloji sayesinde aynı anda gerçek zamanlı olarak, yüzlerce ses rahatlıkla verilebilecek. Yeni teknoloji, kullanıcılara oyun içerisinden 3D ses duyabilme ve bunu ayarlayabilme imkanı da tanıyor.

TrueAudio, R9 290X, R9 290 ve R260X kartları tarafından destekleniyor. Bu listede R9 280X bulunmuyor. AMD, TrueAudio’nun geliştirilmesi ve dağıtılması için Eidos, McDSP, Audiokinect, Creative Assembly, Gen Audio ve birçok teknoloji firmasıyla görüştüğünü de açıkladı.