Anasayfa Haber Google’dan 15. Yıl Sürprizi

Google’dan 15. Yıl Sürprizi

Google Logo

Google bu hafta 15. yaşını kutluyor. Peki Google’ın ilk kurulduğunda nasıl göründüğünü hiç merak ettiniz mi?

Bu hafta Google için son derece önemli zira Google 15. yaşına bu hafta bastı. Google Guys olarak bilinen Larry Page ve Sergey Brin tarafından yaratılan Google’ın, bu kadar büyüyeceği tahmin edilemezdi. İmkansızı başaran Google, 15. yaşına basarken eski günlerini de anıyor.

Şimdiye kadar yaptığı doodle‘lar ve easter egg‘leriyle sürekli gündemde olan Google’ın son bombası nostaljik oldu. Şirketin 15. yılına özel hazırlanan bir easter egg ile Google’ın 1998 yılındaki haline göz atabiliyoruz. Bunun içinse tek yapılması gereken, arama ekranına “Google in 1998” yazmak.

google in 1998

Yeni easter egg kısa sürede yayıldı ve oldukça ilgi görüyor. Ancak bu sürprizden yararlanamayan kullanıcılar da mevcut. Eğer siz de bu easter egg’in güzelliklerinden faydalanmak istiyor ama arama ekranınızda herhangi bir değişiklik olmuyorsa yapacağınız şey çok basit. Tarayıcınızın private – gizli sekme bölümünü açıp, yukarıda bahsettiğimiz komutu girmeniz yeterli olacaktır.

Google, ayrıca anasayfası üzerine de ufak bir doodle yerleştirdi. Doğru zamanda space tutuşuna basarak, ekrandaki piñata’ya vurup, şeker toplamaya çalışıyorsunuz.