Anasayfa Haber HP, NVIDIA ile Yeni GPU Teknik Mükemmellik Merkezini Açıyor

HP, NVIDIA ile Yeni GPU Teknik Mükemmellik Merkezini Açıyor

HP Logo

En yeni HP, NVIDIA HPC teknolojileriyle bilgisayarın performansı en üst düzeye çıkarken enerji tüketimi azalıyor.

HP, NVIDIA ile yeni bir EMEA GPU Teknik Mükemmellik Merkezini açıldığını duyurdu. Fransa’nın Grenoble şehrinde bulunan bu merkez son kullanıcılara, geliştiricilere ve bağımsız yazılım satıcılarına hem HP hem de NVIDIA’dan son teknolojileri sunarak yüksek performanslı bilgisayarla ilgili sorunlarını çözme imkanı veriyor.

HPC’ye, simülasyonlara ve hesaplamaya daha kolay erişim sağlayan HP sistemleri NVIDIA Tesla GPU hızlandırıcıları temel alarak tüm dünyadaki bilim adamlarının ve araştırmacıların kuantum fiziğinden kanserin ilacını bulmaya kadar karmaşık sorunların üstesinden gelebilmesini sağlıyor.

HP HPC EMEA Satış Direktörü Philippe Trautmann’a göre, “HPC sistemlerinin kendilerinden beklenen performansa ulaşmak için bilgisayar kaynaklarını bol miktarda kullanmaları ve bunları bir araya getirmek için gereken uzmanlığa sahip olmaları gerekiyor. Bu işbirlikçi GPU Teknik Mükemmellik Merkezinin amacı uzun ömürlü çözümler geliştirmek ve HPC’ler için NVIDIA Tesla GPU’larını temel alan HP sistemlerinin kabul edilmesini kolaylaştırmaktır.”

Grenoble’daki HP EMEA HPC Uzmanlık Merkezinde, yeni GPU Teknik Mükemmellik Merkezinin kaynaklarına HP ağından veya İnternet aracılığıyla uzaktan güvenle erişilebilir. Böylece kullanıcılar yüksek performanslı, enerjiyi verimli kullanan NVIDIA GPU hızlandırıcıları temel alan HP sistemleriyle kavram kanıtlaması, kıyaslamalar veya diğer test faaliyetleri yaparak kendi HPC uygulamalarını en uygun hale getirebilir.

Merkezdeki HPC bilgisayar kaynakları hesaplama gücü, verimlilik ve yoğunluk sağlayan bütünleşik NVIDIA Tesla GPU hızlandırıcılı 10 adet HP ProLiant SL250s, SL270s ve ML350p Gen 8 sunucusunu içeren HP Küme Platformu çözümünü temel alan özel bir HP Birleştirilmiş Altyapısı çevresinde oluşturulmuştur. Kullanıcılar geniş ve karmaşık veri kümeleriyle yerel olarak esnek bir HP Z820 Çalışma Merkezi aracılığıyla veya uzaktan HP ProLiant WS460c Gen8 Çalışma Merkezi Kanadını kullanarak iletişime girebilir.

Bu kaynakların bir kısmı NVIDIA GRID GPU’lar da içerdiğinden yüksek performanslı görselleştirme sistemleri veya sanal çalışma merkezleri olarak kullanılabilir. Böylece müşteriler farklı hipervizör protokolleri (Sanal Masaüstü Altyapısı – VDI) aracılığıyla GPU’ları çok sayıda makinede verimli biçimde paylaşabilir. Sistem mimarisinde üç dahili ağ vardır: bir yönetici ağı, bir yönetim ağı ve bir de yüksek hızlı Infiniband FDR ara bağlantı ağı. Bu sistem kaynaklarının etkili biçimde kullanılması için, uygulamaları GPU hızlandırma kullanarak geliştirme ve ince ayarlama konusunda danışmanlık hizmeti veren HP ve NVIDIA uzmanları vardır.

NVIDIA’da EMEA Profesyonel Çözümler Grup Satışı başkan yardımcısı Walter Mundt-Blum’a göre, “GPU ile hızlandırılmış bilgisayarlar sayesinde sayısı giderek artan bilim ve mühendislik alanlarında yeni atılımlar yapılabilmektedir. En son HPC teknolojilerine ve uzman tavsiyelerine erişimi sağlayarak Avrupalı araştırmacıları ve mühendisleri yeni keşif ve icat dalgalarını yönlendirmeleri için gereken her imkanla donatıyoruz.”