Anasayfa Haber AMD, Oyunculara Üst Düzey Performans Sağlayacak

AMD, Oyunculara Üst Düzey Performans Sağlayacak

AMD, oyun takipçilerine inanılmaz fırsatlar sunuyor.
AMD, oyun takipçilerine inanılmaz fırsatlar sunuyor.

AMD ve Raptr, Nvidia’nın Geforce Experience uygulamasına cevap verdi.

AMD, GPU 14 etkinliği sırasında Nvidia’nın Geforce Experience uygulamasına, Raptr ile beraber geliştirdiği yeni yazılım ile cevap verdi. Gaming Evolved uygulaması sayesinde, AMD kullanıcıları performans bakımından kelimenin tam anlamıyla uçacak.

Gaming Evolved, AMD ve Raptr'ın ortak çalışması olarak duyuruldu.
Gaming Evolved, AMD ve Raptr’ın ortak çalışması olarak duyuruldu.

Gaming Evolved, basitçe açıklamak gerekirse, mevcut donanım ekipmanını inceleyerek oyunlar için en iyi ve en pratik ayarlamaları otomatik olarak yerine getiriyor. Yazılım hali hazırda mevcut olan kullanıcı bilgilerini, kaynaklardan çekerek hangi oyun için hangi ayarların en iyi olduğunu anlıyor ve uyguluyor.

Raptr tarafından geliştirilen uygulama, ayrıca sistem üzerinde yüklü olan tüm oyunları tanımlayabiliyor. Oyun başlatıldığı sırada FPS takibi yaparak bir performans tablosu çıkarıyor. Bu tablo daha sonra tekrar kullanılmak üzere bulut-tabanlı sistem alanına yükleniyor.

Uygulama için hazırlanan konsept çok basit bir şekilde çalışıyor. Sadece 1 butona basarak, yukarıda açıkladığımız tüm işlemleri yerine getiriyor. Hatta otomatik olarak sistem performansını dengeleyebiliyor. Uygulama hali hazırda Raptr.com/amd adresinden indirilip kullanılabiliyor.

Battlefield 4 Oyuncularına Özel Ekran Kartı

AMD, Radeon R9 290X BF4 adını verdiği yeni modelini de duyurdu.
AMD, Radeon R9 290X BF4 adını verdiği yeni modelini de duyurdu.

AMD sadece Gaming Evolved uygulamasına yer vermedi. Yeni tanıtılan Radeon R9 290X ekran kartı için de yeni bir model tanıtıldı. Firmanın grafikten sorumlu ikinci başkanı Matt Skynner, yeni çıkacak Battlefield oyunu için kullanılabilecek Radeon R9 290x BF4 kartını duyurdu.

Skynner, BF4 modelinin sınırlı sayıda üretileceğini ve sadece ön-sipariş ile satılacağını açıkladı. 3 Ekim tarihi itibariyle anlaşmalı kurumlar aracılığıyla sunulacağı belirtildi.

AMD’nin bu çalışmalar ve projeler için milyon Dolarlar harcadığına inanılıyor. Son dönemdeki Nvidia yükselişinin önüne geçebilmek için böyle bir harcama yapması gerekiyordu. Böylelikle Nvidia’nın Titan serisini de geri planda bırakabilecekler.