Anasayfa Haber Philips Monitör Pazarındaki Payını Büyütüyor

Philips Monitör Pazarındaki Payını Büyütüyor

Büyümekte olan 27 inçlik monitörler segmentinde Philips yüzde 39 pazar payına ulaştı.

Pazar analisti Meko’nun son rakamlarına göre, 27 inçlik ekranlar Avrupa’da 2013’ün ilk yarısında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17’lik bir büyümeye ulaştı. Türkiye’deki büyüme, geçen yıl 27 inç piyasasının üçe katlanmasıyla Avrupa’daki büyümeyi de belirgin biçimde aştı.

Philips, şu anda yüzde 39 olan pazar payıyla Türkiye’de 27 inçlik segmentte birinci sırada. İkinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 26 büyüyen toplam pazarda da Philips, önceki yılın aynı dönemindeki yüzde 10luk paydan sonra ikinci çeyrekteki yüzde 17 ile birincilik konumunu korudu.

MMD EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Thomas Schade, şirketin piyasada gösterdiği başarıyla ilgili olarak şunları belirtti: “İş monitörlerinde olduğu gibi, tüketici segmentinde de, daha büyük monitörlere doğru bir trend var. Bu trendi başında tespit ederek müşterilerimiz için yenilikçi çözümler geliştirdik. Piyasadaki başarımız, iddialı inovasyonlarımızın tüketicilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaktan daha fazlasını sunduğunu gösteriyor.”

Büyük ekranlardaki yenilikler arasında QHD çözünürlüklü monitörler (2560 x 1440 piksel), yüzde 80 oranına kadar enerji tasarrufu sağlayan PowerSensor özelliğine sahip ekranlar ve Philips’in geçen yılın sonunda piyasaya çıkardığı, arka duvarda görüntüye uygun bir ışık halesi yaratarak izleme deneyimine yeni bir boyut getiren Ambiglow teknolojisine sahip monitörler bulunuyor.

Thomas Schade “Son dönemde sunulan, oyunseverlere yönelik 144 Hz monitör gibi ürünler, bu segmentteki başarımızı daha da güçlendirecek” dedi.

MMD Türkiye yöneticisi Berkay Doğan da şunları söyledi: “Hem genel olarak hem de büyümekte olan segmentlerdeki başarılı ilerlememiz, doğru bir stratejiye ve doğru hedefe sahip olduğumuzu gösteriyor. Piyasanın her segmentine anlamlı inovasyonlar sunuyoruz ve pazarlama kampanyalarımızla da bunları destekliyoruz. Fiyatlandırma ve dağıtım politikamızla sürekli olarak müşteri odaklı çalıştığımızı gösteriyoruz. Bütün bu etmenler, sürekli elde etmekte olduğumuz olumlu gelişmeleri beraberinde getiriyor.”