Anasayfa Oyun Valve’in Son Bombası: Steam Controller!

Valve’in Son Bombası: Steam Controller!

controller

SteamOS ve Steam Machines’in ardından Valve son bombasını Steam Controller ile patlattı!

Bu hafta için Valve haftası desek pek yanlış olmaz zira PC oyuncularının gözü tüm hafta boyu Valve’in üzerindeydi. Arka arkaya yapılan SteamOS ve Steam Machines duyurularının ardından beklenen üçüncü ve son duyuru olan Steam Controller da tanıtıldı.

SteamOS ile çalışan Stam Machines için tasarlanan bu yeni oyuncu kumandası, eski yeni tüm Steam oyunlarıyla uyumlu olacak şekilde tasarlanmış durumda ve bu sayede konsollara büyük bir rakip niteliğinde. Ayrıca kumanda ilginç tasarımıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca belirtelim ki kumanda PC’de de tam anlamıyla çalışacak.

Steam Controller, diğer konsol kumandalarının aksine, stick’ler yerine iki adet trackpad içeriyor. Özellikle FPS ve Aksiyon tarzı oyunlarda kullanılacak olan trackpad’ler, ayrıca tıklama özelliğine de sahip. Bu sayede trackpad’ler kocaman iki buton görevi de görüyor.

controller_bindings

Kumandanın özelliklerinden bir diğeri de, ön kısmında dokunmatik bir panel bulundurması. Dokunmatik panel tüm Steam oyunlarını destekliyor ve yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip. Ayrıca dokunmatik panel de tıklanılabilir olarak tasarlanmış durumda.

Valve, kumandayı gerektiği zaman klavye işlevi görecek şekilde de tasarladı. Tuşlar, istenilen klavye arayüzü için özelleştirilebilecek ve böylece klavye rahatlığı da kullanıcıların elinin altında bulunacak. Bu seçenek sayesinde oyuncular, istedikleri oyun için tuş konfigürasyonunu kumanda üzerinden istediği gibi ayarlayabilecek.

controller_parts

Ve son olarak Steam Controller’ın en güzel yanı: Steam’in oyun kumandası tamamen açık kaynaklı olacak. Ve bu açıklık sadece yazılımsal olarak değil, donanımsal olarak da mevcut olacak. Valve’in açıkladığına göre firma, meraklı oyuncular için çeşitli araçlar üretecek. Oyuncular ise bu araçlar sayesinde dilediği gibi kumandayı kurcalayabilecek.

Steam Controller, Steam Machines ile aynı beta programına sahip. Yani Steam Machines’in beta programına kayıt olduysanız, otomatik olarak kumandanın da programına katılmış olacaksınız. Ayrıca Valve 2013’ün sonlarına doğru belirli oyun şirketlerine yeni cihazlarının prototiplerini göndereceğini de bu sayede açıkladı.

SteamOS Haberi

Steam Machines Haberi