Anasayfa Haber iPhone 5S’in Sensörüne Güvenmeyin!

iPhone 5S’in Sensörüne Güvenmeyin!

iPhone 5S'in sensörlerinin hepsinin hatalı olduğu anlaşıldı.
iPhone 5S'in sensörlerinin hepsinin hatalı olduğu anlaşıldı.
iPhone 5S'in sensörlerinin hepsinin hatalı olduğu anlaşıldı.
iPhone 5S’in sensörlerinin hepsinin hatalı olduğu anlaşıldı.

Apple hatalı ürün sunmada rekora koşuyor!

Apple’ın her çıkardığı teknolojik cihaz merakla bekleniyor. Çıkışına günler kala insanlar dükkanlar önünde kamp kuruyor. Ürün ilk hafta içerisinde milyonlarca adet satıyor. Ancak jelatini güzel sunulan bu ürünlerin hepsinin içi fos çıkıyor. Son araştırmalar iPhone 5S’in sensörlerinin dengesiz olduğunu gösterdi.

iPhone 5S’in sadece tek bir sensörü bozuk değil. Jiroskop, pusula ve ivme ölçer gibi önemli parçaların da hatalı olduğu anlaşıldı. Sensörün kalibre ayarlarındaki bozukluk, rahatlıkla hissedilebiliyor. Özellikle sensör bazlı oyunlarda alınan verim, gözle görülür bir şekilde düşüyor. Pusula ise bilmediğiniz alanlarda daha da fazla kaybolmanıza yol açabilir.

Geçtiğimiz haftalarda iPhone 5S’in parmakizi özelliği, kilit ekranı gibi güvenlik aşamalarının rahatlıkla aşıldığı ortaya çıkmıştı. Daha sonrasında ise iPhone 5S kullanıcıları, Apple Maps sayesinde kendilerini hava limanının iniş pisti içerisinde buldu. Apple konu hakkında kaçamak yorumlar yapıyor. Şimdilik bir çözüm de sunmadı.

iPhone 5S piyasaya sürüldüğünden beri birçok kullanıcı sensörlerin biraz dandik olduğu konusunda hemfikir. Örneğin, iPhone 5S sabit tutulsa da Real Racing 3 oyununda, arabanın kendi kendine manevra yaptığı görülebiliyor. Bu da jiroskoptan kaynaklı büyük bir sıkıntı.

Gizmodo sitesinin de iPhone 5S üzerinde yaptığı araştırmalar ortaya şunu çıkardı: Telefonun pusulası ve ivme ölçer sensörlerinin ikisi de hatalı. Birçok uygulama içerisinde bu sensörlerin hatalı çalışması ortaya sıkıntı verici durumlar çıkarabiliyor. Bu sıkıntı tüm iPhone 5S’ler için geçerli değil. Ancak sorundan muzdarip olan kullanıcılar için sunulmuş herhangi bir çözüm yok.

Hatanın ürünlerden değil, iOS 7’den kaynaklandığını düşünenler de var. Yeni mobil işletim sisteminin birçok konuda yetersiz kaldığı biliniyor. Suçu sensörlere yığmaktansa, yazılım kaynaklı bir problem olabileceği üzerinde de duruluyor. Eğer bir yazılım-donanım kalibrasyon eksikliği varsa, Apple bunu bir güncelleme sunarak çözebilir. Tahmin ettiğiniz üzere Apple’ın bu konuda yaptığı resmi bir açıklama henüz yok.