Anasayfa Haber iPhone 6’nın 4.8-inç Ekranı Olacak!

iPhone 6’nın 4.8-inç Ekranı Olacak!

Sıradaki iPhone nasıl olacak?
Sıradaki iPhone nasıl olacak?

iPhone 6 hakkındaki söylentiler oldukça hızlı başladı.

Apple geçtiğimiz ay içerisinde yeni iPhone cihazlarını piyasaya sürdü. Daha ilk haftası bitmeden iPhone 5S ve 5C milyonlarca adet satış yaptı. Kullanıcıların yoğun ilgi göstermesine karşın, telefonlar iOS 7 bazlı birçok güvenlik açığı ve hatayla da boğuşmak zorunda kaldı. Şimdi ise telefonların sıcaklığı soğumadan, iPhone 6 hakkında ilk söylentiler başladı.

Jefferies firmasında çalışan ve araştırmacı olarak görev alan Peter Misek, iPhone 6 hakkındaki ilk düşüncelerini paylaştı. Misek geçtiğimiz hafta içerisinde Apple’ın Asya’daki üreticileriyle buluştu. Ne konuşulduğuna dair net bir açıklama yapmadı. Ancak yeni iPhone hakkında ufak tefek bilgiler vermekten de kaçınmadı.

Misek’in yorumlamasına göre Apple kullanıcıları önümüzdeki yıl Eylül ayında iPhone 6 ile tanışacak. Firmanın telefon ekranını büyütme çalışmaları olduğu doğru. Bu sebeple iPhone 6’nın 4.8-inçlik bir ekranı olabilir.

Bize göre Apple’ın donanımsal gelişme yapmaktan çok yazılımlarına yoğunlaşması gerekiyor. Geçen yıl iOS 6 faciasından sonra işletim sistemini toparlamak isteyen firma, bir başka sorunlu yazılımla karşımıza çıktı. iOS 7 hakkında her geçen gün yığınla hata haberleri yağıyor. Apple kullanıcıları Dünya’da fazla olmasına karşın bu sorunların devam etmesi, firmanın pazar payının düşmesine sebebiyet verecektir.