Anasayfa Haber Yıl Sonuna Kadar 2.7 Milyar İnsan İnternete Bağlanacak

Yıl Sonuna Kadar 2.7 Milyar İnsan İnternete Bağlanacak

İnternet'i kullanan insan sayısı artıyor.
İnternet'i kullanan insan sayısı artıyor.
İnternet'i kullanan insan sayısı artıyor.
İnternet’i kullanan insan sayısı artıyor.

Birleşmiş Milletler’in yaptığı bir araştırmaya göre internet kullanma oranı gittikçe artıyor.

Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Measuring the Information Society 2013 adını verdiği raporu yayınladı. Bu rapor her yıl yayınlanıyor. İçerisinde Dünya genelinde internet kullanımı üzerine istastikstiksel bilgiler bulunuyor.

Dünya genelinde 3G kullanımının %50 arttığı belirtildi. Son birkaç yıl içerisinde gelişim gösteren mobil internet bağlantısı bu artışın en büyük etmeni. Araştırmacılar gelişmekte olan ülkelerin mobil internet üzerine yoğunlaştığı konusunda hem fikir. Araştırmacılara göre yıl sonuna kadar 2.7 Milyar insan internete bağlanmış olacak.

Bağlantı fiyatları 2008 – 2012 yılları arasında %82 oranında düşme gösterdi. ITU’den Barhima SanouMobil internet bağlantıları sayesinde, insanlar istedikleri uygulamalara ve servislere hızlıca ulaşabiliyor” dedi.

Güney Kore’nin bağlantı teknolojisi konusunda en gelişmiş ülke haline geldiği belirtiliyor. Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri, uluslarası tablo içerisinde en hızlı gelişme gösteren ülke ünvanını kazandı. BAE’yi Lübnan ve Barbados takip ediyor.