Anasayfa Makale İncelemeler Cooler Master N200 İncelemesi

Cooler Master N200 İncelemesi

Sonuç

Cooler Master N200 (2)

202 x 378 x 445mm’lik ölçülerindeki N200, Midi-Tower standartlarına göre 378mm yüksekliği ile normalden biraz daha basık bir gövde yapısına sahip. Ancak, daha önce gördüğümüz pek çok Midi-Tower kasada kullanılan yüksekliğin azaltılıp, derinliğin artırılması durumu, kasanın küçük iç hacmine pozitif şekilde yansımış. N200’ün 0.6 mm SECC çelik ve plastikten üretilen gövde/iskeleti, bu sınıftaki bir kasa için sağlam sayılır. 5 + 4 olmak üzere 9 adet yuvası, çok sayıda sürücü kullanmak isteyenleri mutlu edecek seviyede. Her ne kadar üst modeller gibi vidasız sürücü montaj lüksüne sahip olmasa da, sürücü-lerin montajı, acemi kullanıcıları bile üzmeyecek kadar rahat yapılıyor. 120mm’lik 2 adet oldukça sessiz çalışan fanla beraber gelen kasanın havalandırma performansı, giriş seviyesinden başlayarak en üst seviyedeki sistemleri bile rahatlıkla soğutabilecek kapasitede. Bu performansın, kasanın küçük iç hacminden kaynaklandığını belirtmeden geçmeyelim. Daha fazlasını isteyenler için; ön, tavan ve sol yan panele ilave edilecek isteğe bağlı fanlarla soğutma performansı daha da artırılabilir.

N200’ün bahsedebileceğimiz diğer güzel bir özelliği de; ön panel, taban ve tavandaki plastik filtrelerin kullanıcısını üzmeden rahat bir şekilde sökülüp, temizlendikten sonra tekrar yerlerine takılabilmesi. Biri USB 3.0 olmak üzere toplam 3 adet USB yuvası, bu ölçüdeki bir kasa için yeterli sayıda. Normal şartlarda; 378mm yüksekliğindeki bir kasaya, 240mm’lik radyatöre sahip su soğutma sistemi takılamaz. Çünkü; yine normal şartlarda tavana dahi monte edilecek olsa, radyatör ve fanların birleşik kalınlığı (anakarta temas edeceğinden dolayı) nedeniyle kasanın ölçüleri bu montaja izin vermeyecektir. Ancak Cooler Master akıllıca bir manevra ile, 5.25″ ve 3.5″ sürücü yuvalarının arasını boşaltarak buraya radyatör takılmasını sağlamış. İlave olarak bu boşluk sayesinde, kasa içinde 355mm uzunluğa kadar ekran kartı kullanabiliyoruz.

Toparlayacak olursak; N200, basık ama derinliği korunmuş, Micro-ATX forumundaki üst düzey oyun sistemleri dahil pek çok sisteme ev sahipliği yapmaya aday, en önemlisi masa üstünde daha az yer kaplayan ancak ergonomisinden ödün vermeyen bir kasa. Eğer sizde küçük ama işlevsel bir kasa arayışı içine girdiyseniz, N200, satın alma listenizde mutlaka bulunmalı. Kısa süre sonra Türkiye’de satışa sunulacak N200’ü yaklaşık olarak 60-65$ civarına bulabileceksiniz. TAVSİYE EDER