Anasayfa Haber Facebook Onavo’yu Satın Alıyor!

Facebook Onavo’yu Satın Alıyor!

Onavo, Facebook takımının bir parçası oldu.
Onavo, Facebook takımının bir parçası oldu.
Onavo, Facebook takımının bir parçası oldu.
Onavo, Facebook takımının bir parçası oldu.

Facebook, mobil alanda daha fazla gelişme gösterebilmek için Onavo’yu satın alıyor.

Sosyal medya platformları arasında en çok kullanılan site olan Facebook kendini geliştirmeye devam ediyor. Firma CEO’su Mark Zuckerberg bu sefer gözünü Tel Aviv merkezli Onavo firmasına dikti. Onavo, monitör ve mobil veriler için uygulamalar geliştiren bağımsız bir firma.

Facebook, mobil platformlarındaki gücünü artırabilmek için yeni yollar arayışında. Altyapısını güçlendirmek için birçok firmayı satın alıyor. Bunlardan sonuncusu Onavo olacak.

Onavo, Facebook’un Tel Aviv’deki uydu ofisi olacak. Böylece ilk defa İsrail ile doğrudan bağlantı kurulacak. Satın alma işleminin finansal rakamları hakkında bilgi verilmedi. Ancak Facebook’un Onavo’ya 100 Milyon ila 200 Milyon arasında bir ücret ödediği söyleniyor.

Onavo resmi blogunda yaptığı açıklamada “Facebook takımına katılacağımız için oldukça heyecanlıyız. Ayrıca Internet.org projesi içinde kritik bir rol üstleneceğiz” dedi. Zuckerberg birkaç ay önce Internet.org adlı projesini duyurmuştu. Bu proje ile dünya üzerinde internet bağlantısı olmayan yerlere altyapı desteği sağlanacak. Onavo’nun firma içerisindeki görevleri de şimdiden belirlenmiş oldu.