Anasayfa Haber LG Nexus 5 Hakkındaki Bilgiler Artıyor

LG Nexus 5 Hakkındaki Bilgiler Artıyor

LG'nin ürettiği Nexus telefon hakkında yeni bilgiler açığa çıktı.
LG'nin ürettiği Nexus telefon hakkında yeni bilgiler açığa çıktı.
LG'nin ürettiği Nexus telefon hakkında yeni bilgiler açığa çıktı.
LG’nin ürettiği Nexus telefon hakkında yeni bilgiler açığa çıktı.

LG Nexus 5’in teknik özelliklerinden sonra videosu da ortaya çıktı!

Google’un Nexus serisinin yeni telefonu Nexus 5 hakkında bilgiler artıyor. LG tarafından üretilen yeni akıllı telefon hakkında birçok söylenti haber ortaya çıkmıştı. Zamanla bu haberler de kesinleşmeye başladı. Google’ın bir etkinlik ile kullanıcılara tanıtacağı ürün hakkında birçok bilgiye ulaştık sayılır.

LG Nexus 5, son olarak Global Certification Forum (GCF) üzerinde tespit edilmişti. Telefonun teknik özellikleri hakkında ilk detaylı bilgileri buradan öğrenmiştik.

Bilgiler dahilinde Nexus 5’in 4.95-inçlik bir ekranı olacağı ortaya çıkmıştı. Bu ekran IPS TFT özelliği sayesinde 1920×1080 çözünürlük sağlayabiliyor. İçerisinde Snapdragon 800’in MSM8974 kod adlı yonga seti var. 4 çekirdekli işlemcisi 2.3GHz hıza ulaşabiliyor. Ayrıca 2 GB dahili RAM’e sahip. Adreno 330 grafik işlemcisi sayesinde 1080p kalitede görüntüler aktarılabiliyor. 8 Megapiksellik kamerası da cabası.

Telefonu ilgi çekici kılan özelliği ise içerisinde Android 4.4 KitKat işletim sisteminin yüklü olması. LG Nexus 5, piyasadaki ilk KitKat işletim sistemine sahip telefon olarak piyasaya sürülebilir. Ancak bu konu hakkında yeni söylentiler ortaya çıktı.

Bir YouTube kanalı, LG Nexus 5’in görüntülerini internete yükledi. Telefonun tasarımı apaçık görülebiliyor. Ancak telefon içerisinde Key Lime Pie işletim sistmei yüklü gözüküyor. Birçok kullanıcıya göre Google, işletim sistemini henüz tam anlamıyla bitirebilmiş değil. Bu sebepten ötürü telefon piyasaya çıkana kadar Key Lime Pie ile testleri devam ediyor olabilir.

Sözü fazla uzatmadan internete düşen videoyu da sizlerle paylaşalım:

http://youtu.be/2ksOJl0PDDg