Anasayfa Oyun Orijinal GTA’yı 3 Boyutlu Olarak Görmek İster misiniz?

Orijinal GTA’yı 3 Boyutlu Olarak Görmek İster misiniz?

GTA I haritasına bir de bu gözle bakın.
GTA I haritasına bir de bu gözle bakın.

Etrafta halen GTA V’in yarattığı nükleer bomba etkisi devam ederken, birz nostaljiye ne dersiniz?

Efsane haline gelen Grand Theft Autonun nasıl başladığını hatırlıyor musunuz? 1997 yılında Rockstar Games tarafından piyasaya sürülen ve kuşbakışı açısıyla oynanan GTA, insanlarda şaşkınlığa yol açmıştı. Oyunun belli bir amacı olmaması, kısa sürede insanları kendisine çekmeyi başarmıştı.

Grand Theft  Auto efsanesi GTA 1 ile başladı...
Grand Theft Auto efsanesi GTA 1 ile başladı…

Grafiksel açıdan baktığımızda ise insanların karıncalar gibi gözükmesi, binaların yamuk yumuk olması insanların gözüne o kadar batmamıştı. Şimdi bile birçok platformda GTA V’in GTA I ile karşılaştırması yapılıyor. Hem oyun teknolojisinin, hem de Grand Theft Auto serisinin nereye geldiği apaçık görülüyor.

Peki Grand Theft Auto I’deki haritayı 3D olarak görmek ister miydiniz? Seri GTA III ile ilk defa 3D platforma taşınmıştı. Firma ilk oyuna gönderme yapmıyor. Sanki hiç yapılmamış gibi. Ancak orijinal oyunun yaratıcısı Michael Dailly, GTA I’deki şehri 3 boyutlu olarak yeniden tasarladı. İlk oyundaki dokuların hepsi korunarak, birebir 3 boyuta taşındı. Ortaya çıkan görüntü gözleri kamaştırmıyor. Ama nostaljik bir hava sunuyor.

Neden bilmiyorum, bana Minecraft'ı andırdı.
Neden bilmiyorum, bana Minecraft’ı andırdı.

Dailly, Lemmings ve GTA’nın yaratıcısı. Rockstar North firması DMA Design olarak anılırken, firmanın en önemli isimlerinden biriydi. Kendisi şu anda YoYo Games‘de geliştirici olarak çalışıyor.

3D olarak yeniden yapılandırılmış GTA I şehrini şahsi Twitter hesabından paylaştı. Daha fazla görsel için Michael Dailly’nin twitter hesabına ulaşabilirsiniz.