Anasayfa Haber Twitter, Kendi Mesajlaşma Servisi Üzerinde Çalışıyor!

Twitter, Kendi Mesajlaşma Servisi Üzerinde Çalışıyor!

Twitter

Twitter, Whatsapp benzeri bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Mikro-blog sitesi Twitter’ın yaptığı resmi açıklamaya göre firma haftalardır yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor. Uygulama özel mesajlaşma üzerine kurulu olacak. Twitter böylece, WhatsApp, Line ve KakaoTalk gibi uygulamalarla aynı platformda mücadele etmeye başlayacak.

Twitter’ın mesajlaşma servisinin nasıl olacağına dair net bilgiler yok. Ancak ilk açıklamalara göre uygulama, Twitter’dan tamamen bağımsız olacak. Yani farklı bir uygulama olarak sunulacak. Aynı Facebook’un Messenger servisi gibi.

Informa adlı araştırma firmasının, bu yıl Nisan ayında yaptığı araştırmaya göre mesajlaşma servisleri ilk defa SMS kullanımını aştı. Çeşitli uygulamalardan toplamda 19 Milyar mesaj gönderilirken, standart SMSler 17.6 Milyar olarak belirlendi.

Bu da mesajlaşma uygulamaların piyasadaki gücünü açıkça ortaya koyuyor. Akıllı telefonların gelişmesine paralel olarak, 3G ve 4G bağlantılarının yayılması kullanıcıları bu uygulamaları kullanmaya itiyor. Daha pratik olan bu uygulamalar, online uygulamala mağazalarında en çok indirilenler arasında bulunuyor.

Twitter’ın böyle bir hamle yapması oldukça mantıklı. Hali hazırda birçok insan, Twitter’ı mobil uygulama üzerinden kullanıyor. Yanına entegre edilebilecek özel bir mesajlaşma servisi ile Twitter, pazar payını daha da büyütebilir.