Anasayfa Haber GeForce ShadowPlay Beta 28 Ekim’de Yayınlanıyor

GeForce ShadowPlay Beta 28 Ekim’de Yayınlanıyor

GeForce ShadowPlay Beta önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek.
GeForce ShadowPlay Beta önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek.
GeForce ShadowPlay Beta önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek.
GeForce ShadowPlay Beta önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek.

GeForce Experience servisi, oyuncular için gelişmeye devam ediyor.

Nvidia’nın oyuncular için sunduğu GeForce Experience, kendisini birçok alanda kanıtladı. Oyuncu tayfası için sunulan bu araç, sürücüleri güncelliyor, oyunlar için performans düzenlemesi yapıyor ve sistem özelliklerine ayar çekiyor. Nvidia, 28 Ekim’de bu hizmet içerisine dahil edilecek GeForce ShadowPlay Beta’yı sunacak.

ShadowPlay sayesinde oyuncular anında oyun içerisinde görüntü alabilecek. Hızlı, ücretsiz ve kullanımı kolay olan bu uygulama sayesinde oyun kaydetmek çok kolay olacak. Diğer yakalama programlarından farklı olarak oyun içerisindeki her hareket akıcı bir şekilde kaydedilebilecek.

Shadow Mode adı verilen yazılım sayesinde, oyununuz hızlıca sabit diskinize kaydediliyor. Kaydetme işlemi sırasında 10 ila 20 saniye arasında ara bellek (buffer) alınıyor. ShadowPlay videoları otomatik olarak kaydetmiyor. Alt+F10 kombinasyonuna bastığınız zaman belirttiğiniz klasör içerisine oyun görüntüleri kaydedilmeye başlıyor.

Kaydedilen videolar Sony Vegas, Adobe Premier, Windows Movie Maker gibi popüler kurgulama programlarında açılabiliyor. Yani videoyu farklı bir uzantıya çevirmeniz gerekmiyor. Ayrıca videoyu anında YouTube kanalına yükleme imkanınız da var. Yetkililer GeForce ShadowPlay’in ilerleyen süreç içerisinde Twitch yayınlarını da destekleyeceğini duyurdu.

ShadowPlay şu an için H.264 desteği veren GeForce GTX 600 ve 700 serisinde bulunuyor. Kayıt özellikleri ise 1920×1080 çözünürlükte ve 60 fps’de yapılıyor. Tüm DirectX 9 ve üstü oyunlar destekleniyor. Yazılım, kaydedilen videoları astronomik gigabyte boyutlarına çıkarmıyor. Rahatlığı sayesinde videolar .mp4 formatında kaydediliyor ve çok fazla alan kaplamıyor.

Yazılım şimdilik Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemlerinde çalışıyor. Windows 7 kullanıcıları bu programda bazı kısıtlamalara maruz kalabiliyorlar.

Beta sürecine katılabilmek için Gefore GTX 650 ya da daha yüksek bir ekran kartına sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca GeForce sürücüsünün güncellenmiş olması ve GeForce Experience 1.7 sürümüne sahip olmanız gerekiyor. Yazılım 28 Ekim’de GeForce.com adresinden indirilebilecek.