Anasayfa Haber Lenovo’dan Android Dizüstü!

Lenovo’dan Android Dizüstü!

lenovo-a10

Lenovo tarafından geliştirilen A10’un varlığı resmen doğrulandı.

Bir süredir piyasada Lenovo’nun Android işletim sistemli bir dizüstü bilgisayar geliştirmekte olduğuna dair söylentiler dolaşıyordu. Ancak en sonunda firma tarafından bu söylentiler resmen doğrulandı ve A10 kod adlı bu yeni dizüstü resmen tanıtıldı. Lenovo yetkilileri bu girişimin arkasında yatan mantığın, Android işletim sisteminin kullanıcıların hayatına zaten ciddi biçimde girmiş olmasına dayandığını söylüyorlar. Kullanıcıların zaten Android işletim sistemine ve buradaki uygulamalara ciddi biçimde bağımlı hale geldiklerine dikkat çekiliyor.

Lenovo’nun A10 modeli 10.1 inç ekrana sahip olacak ve 1366×768 çözünürlük sunacak. Ekran menteşeleri, ekranın 300 derece açıyla geriye yatabilmesine ve böylece klavyenin taban olarak kullanılabilmesine imkan tanıyacak biçimde tasarlanmış. Ekran üzerinde 0,3 MP web kamerası ve hoparlörler de unutulmamış. Ekran dokunmatiği ise 10 parmak dokunmayı destekleyecek, yani ekran tek başına modern bir tabletin özelliklerine sahip.

Cihazın işlemcisi ise RK3188 modeli dört çekirdekli bir Cortex-A9 olacak ve 1,6 GHz hızında çalışacak. Android 4.2 işletim sistemiyle gelmesi beklenen A10, ağırlık olarak 1 kilogramın altında ve 17 mm kalınlığında tasarlanmış. Ancak veri depolama alanı ya da batarya kapasitesi gibi detaylar henüz belli değil. Lenovo’nun A10 modelini hangi tarihte, hangi ülkelerde ve kaç paraya satışa sunacağı ise, henüz bilinmeyen bir başka detay, ancak yakında açıklığa kavuşması bekleniyor.