Anasayfa Haber PS4’ün Dahili Diski Değiştirilebilecek

PS4’ün Dahili Diski Değiştirilebilecek

ps4 hdd

PS4’ün 2.5 inçlik dahili diski tamamen değiştirilebilir olacak

PS4‘ün çıkmasına haftalar kaldı. Pek çok oyuncu heyecanlı bir bekleyiş içerisindeyken, bazı oyuncuların aklına takılan sorular teker teker gün ışığına çıkıyor. Uzun süredir merak konusu olan PS4’ün dahili diskinin değiştirilebilir olup olmayacağı belli oldu.

Alman ComputerBild sitesinin yayınladığı görsellere göre PS4’ün dahili diskine erişim oldukça kolay ve dahili diski tutan vidalar, yıldız tornavida ile sökülebiliyor. Alman haber sitesinin belirttiği üzere disk değişimi oldukça rahat bir şekilde gerçekleşebiliyor. Sony daha önceden oyuncuların diske fiziksel ulaşımının mümkün olacağını duyurmuş ancak değiştirilebilir olup olmayacağı konusunda sessiz kalmıştı.

Oyuncular bu sayede hali hazırda konsolda bulundan dahili diskin kapasitesini artırabilecek, hatta dahili diski SSD’ye bile yükseltebilecek. Ancak SSD fiyatlarının halen pahalı olması ve sıradan oyuncular için şimdilik 500GB’lık depolama alanının yeterli olması, bu özelliğin sadece konsolu kurcalamak isteyen meraklı kullanıcılar tarafından dikkate alınmasına neden oluyor.

Konsol savaşının diğer ucundaki isim Microsoft, Xbox One‘ın oyunculara böyle bir özellik sunmayacağını daha önceden belirtmişti. Şimdilik depolama alanı oyuncular için yeterli görülse de yeni nesil oyunların 50GB‘a varan boyutları, depolamanın ilerleyen yıllarda bir sorun olabileceğinin bir göstergesi.