Anasayfa Haber UMI’den Dünyanın İlk Gerçek Sekiz Çekirdekli Akıllı Telefonu!

UMI’den Dünyanın İlk Gerçek Sekiz Çekirdekli Akıllı Telefonu!

Uni-XS2-MediaTek-MT6592-1

Çinli mobil firma UMI, sekiz çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefonu X2S’i duyurdu!

Dört çekirdekli amiral gemilerinin piyasayı alt üst ettiği ve neredeyse bilgisayarlarla kapışacak duruma geldiği günümüzde Çin’den heyecanlı bir haber geldi. Çin’in yerli telefon üreticisi UMI, sekiz çekirdekli yeni Android akıllı telefonunu duyurdu!

X2S adındaki akıllı telefonun, her biri aynı anda çalışabilen gerçek sekiz çekirdekli işlemcisiyle dikkat çekiyor. Samsung’un iki dört çekirdekli işlemciyi bir araya getiren Exynos 5 Octa mimarisinin aksine X2S’in MediaTek MT6592 işlemcisi, her biri 1.5GHz frekansında çalışan sekiz Cortex-A7 çekirdeğini bir arada sunuyor.

İşlemcisinin dışında 1080p çözünürlüklü 5 inçlik bir ekrana sahip olan X2S, ayrıca 2 GB RAM ve 13MP’lik kamera ile birlikte geliyor. NFC desteği ve 32GB’lık depolama alanıyla üst seviye bir akıllı telefon olan X2S’in, $250 ile $330 arasında bir fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor.

Cihazın çıkış tarihi ile ilgili henüz bir bilgi yok. Ayrıca Avrupa ve Amerika’daki kullanıcıların bu telefona erişip erişemeyeceği de halen belirsiz. Zira cihazın sadece Çin ve Hindistan pazarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.