Anasayfa Haber Android KitKat Ne Zaman Çıkacak?

Android KitKat Ne Zaman Çıkacak?

Android'in en çikolatalı sürümüne ne zaman sahip olacaksınız?
Android'in en çikolatalı sürümüne ne zaman sahip olacaksınız?
Google'ın yeni işletim sistemi bol çikolatalı olacakmış.
Google’ın yeni işletim sistemi bol çikolatalı olacakmış.

Android’in yeni işletim sistemi ne zaman piyasaya çıkacak. KitKat hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik:

Google’ın uzun zamandır merakla beklenen yeni Android sürümü, ilk olarak Key Lime Pie olarak adlandırılmıştı. Android 5.0 hakkında etrafta sadece söylentiler dolaşıyordu. Ancak firmanın reklam anlaşmaları dahilinde yeni sürümün Android 4.4 KitKat olarak adlandırılacağını duyurdu. Bu reklam kampanyası dahilinde KitKat çikolataları içerisinde çıkan kod sayesinde Nexus 7 tablet kazanma imkanı bile sunuldu.

Android 4.4 KitKat’ın Çıkış Tarihi

Google’ın geliştirdiği işletim sisteminin son sürümü Android 4.3, geçtiğimiz aylarda piyasaya sürüldü. Şu an Nexus 7 (2. Nesil ve 1. Nesil), Nexus 4, Nexus 10 ve Samsung Galaxy Nexus bu işletim sistemini kullanıyor. HTC One ve Samsung Galaxy S4 gibi telefonlar da yakın zaman içerisinde bu yeni sürüme kavuşacaklar.

Android 4.3’ü bir kenara bırakalım. KitKat’ın çıkış tarihi ne zaman olacak? Bu birçok mobil takipçisinin merak ettiği asıl soru bu! Tahminlere göre Android 4.3 KitKat, Ekim sonu ya da Kasım ortası gibi piyasaya sürülecek. KitKat sayesinde, Android 5.0’a ait ilk özellikler hakkında da bazı ipuçlarına ulaşabileceğimiz düşünülüyor.

Android kullanıcıları için ücretsiz olarak sürülecek KitKat hakkında ilk söylentiler Nestle’nin Almanya ofisinden geldi. Nesttle, 20 Eylül’de yaptığı bir açıklamaya göre yeni işletim sisteminin Ekim ayında çıkacağı yönünde bazı bilgiler verdi. Ancak elimizde net bir tarih yok.

Android 4.4 Özellikleri

Android 4.3, önceki 4.1 ve 4.2’nin ufak çaplı güncelleştirilmiş sürümü olacak. Ancak bu ufak güncellemeler, dikkat çekiyor. Özellikle birden fazla kullanıcılar için yenilenen bir arayüzden bahsediliyor. Daha sonrasında Bluetooth desteğinin geliştirileceği belirtildi. Tüm Android cihazlarda bulunan sanal klavye üzerinde de değişiklik yapılacak.

Geçtiğimiz Şubat ayında, Google’un Linux 3.8 kernel üzerinde çalıştığı açıklanmıştı. Yeni kernel teknolojisi sayesinde RAM kullanımının azaltılacağı belirtiliyor. Bu sayede Android işletim sistemi orta-sınıf cihazlar da bile yüksek performans sergileyebilecek.

Android 4.4 Telefonlar

Nexus 5'te çalışan Android 4.4 KitKat sürümü hakkında sızdırılan bir görüntü.
Nexus 5’te çalışan Android 4.4 KitKat sürümü hakkında sızdırılan bir görüntü.

Ortaya çıkan bilgilere ve reklamlara göre Android KitKat sürümüne sahip ilk akıllı telefon, LG’nin geliştirdiği Nexus 5 olacak. Öte yandan Samsung’un birçok telefonu da bu güncellemeden nasibini alacak. Galaxy S4 Mini, Galaxy Mega, Galaxy S4, Galaxy Note 3, Galaxy S4 Active, Galaxy S4 Zoom ve yeni duyurulan Galaxy Round Android 4.4 işletim sistemine sahip telefonlar olacak.

Diğer telefonlar hakkında henüz bu güncellemeye ait bir bilgi bulunmuyor.

Android 4.4 Tabletler ve Diğer Cihazlar

Google’ın üzerinde oldukça fazla emek harcadığı 2. Nesil Nexus 7, yeni güncellemeden ilk nasibini alan tablet olabilir. Daha önce 14 Ekim’de sızdırılan bir habere göre Nexus 7 üzerinde Android 4.4 testleri süregeliyor. Google Search, Google Settings ve Voice Search simgelerinin değişik olduğu gözlemlendi.

Diğer yandan Google Gem adıyla duyuruması plananlanan akıllı saatin de bu işletim sistemine sahip olacağı düşünülüyor.