Anasayfa Haber Ve Facebook Çöktü!

Ve Facebook Çöktü!

Facebook Logo

Facebook’un en önemli unsurlarından biri olan Paylaşım özelliği kullanılamıyor. Siz de mi bu durumdan muzdaripsiniz? Sanıyoruz ki, birçok insan bu problemle karşı karşıya.

Yaklaşık 2 saattir Facebook kullanıcıları herhangi bir alan üzerinden paylaşım yapamıyor. Paylaşım dışında, ayarlar sekmesinden de herhangi bir değişiklik yapma olanağımız yok. Sadece yükleme simgesi hareket ediyor ve hiçbir değişiklik olmuyor.

Durumu kontrol etmek için birçok tarayıcı üzerinde test yaptık. Sorunun ilk başta tarayıcıyla alakalı olabileceğini düşündük. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer gibi tarayıcılardan Facebook üyeliğimize girip paylaşım yapmaya çalıştık. Ancak sorun tarayıcılardan da kaynaklanmıyor.

Durum Güncellemesi yapmaya çalıştığınızda ufak bir pencere açılıyor. Pencere içerisinde “Durumun güncellenirken bir sorun oluştu. Lütfen birkaç dakika sonra tekrar dene.” yazıyor. Ancak gerekli bir açıklama yok. Fotoğraf ya da bir resim yüklemeye çalıştığınızda da hata alıyorsunuz. Link paylaşımı yapmaya çalıştığınızda yeniden saçma bir hatayla karşılaşıyorsunuz.

Facebook kullanıcılarının karşılaştığı Durum Güncellemesi Hatası
Facebook kullanıcılarının karşılaştığı Durum Güncellemesi Hatası

Şu an Facebook tarafından yapılmış bir açıklama yok. Ancak sorunun altyapı güncellemeleriyle bir alakası olduğunu düşünüyoruz. Belki de Facebook, bir saldırı altında olabilir.

Haber Güncellemesi Saat 16.58: Tablet, telefon gibi mobil platformlardan da henüz Facebook’a ulaşılamıyor. Ancak Windows Phone işletim sistemine sahip telefonlardan paylaşım yapılabildiği görüldü.

Haber Güncellemesi Saat 17.09: Mashable sitesinde paylaşılan habere göre bu sorun tüm Dünya genelinde yaşanıyor.

Haber Güncellemesi Saat 17.19: Facebook’un Haber Akışı ve Paylaşımlar özelliği düzelmiş gibi gözüküyor. Yeniden sorun oluşmayacağını düşünüyoruz. Ancak firma tarafından yapılmış bir açıklama henüz yok.