Anasayfa Haber Devasa Asteroit Dünya’ya Çarpmayacak

Devasa Asteroit Dünya’ya Çarpmayacak

2013 TV135 isimli Asteroit'in Dünya'ya çarpma olasılığı 63.000'de 1.
2013 TV135 isimli Asteroit’in Dünya’ya çarpma olasılığı 63.000’de 1.

2032 yılında Dünya’ya çarpacağı öngörülen Asteroit hakkında NASA’dan açıklama geldi.

Merak etmeyin, Dünya güvende. En azından bir süre için. 396 Metre genişliğindeki Asteroit, geçtiğimiz ay gezegenimizin oldukça yakınından geçti. Bir dahaki geçişini 2032 yılında yapacak olan Asteroit’in bu tarihte, Dünya’ya çarpacağı öngörülüyordu. Ancak NASA, çarpışma olasılığının 63.000’de 1 olduğunu açıkladı. Yani çarpışma ihtimali fazlasıyla düşük.

Asteroit, 8 Ekim 2013 tarihinde keşfedilmişti. Son zamanlarda internet ortamında ve haber kaynaklarında da dikkat çeken bir konu başlığı haline geldi. Bilim-insanları Asteroit’in yörüngesini hesaplayarak, çizdiği rotayı ortaya çıkarmaya çalıştı.

2013 TV135 olarak adlandırılan Asteorit’in çizdiği yol tam olarak bilinmiyor. Ancak gelecek aylarda devam edecek gözlemler sayesinde, aşağı yukarı doğru bir çizelge çıkartılacağı düşünülüyor.

NASA’nın Dünya Yakınından Geçen Objeler Programı yetkililerinden Don Yeomans, %99.998 ihtimal ile bu çarpışmanın gerçekleşmeyeceğini açıkladı. NASA’ya bağlı bu birim Spaceguard – Uzay Gardiyanları olarak biliniyor. Gökyüzünü ve evrenin derinliklerini sürekli olarak inceleyen bu ekip, asteroitler hakkında bilgi toplamaya çalışıyor. Çizdikleri rota, yörüngeleri, büyüklükleri ve çarpma ihtimalleri üzerine çalışmalarını sürdürüyorlar.