Anasayfa Oyun John Carmack Steam Machines’e Verdi Veriştirdi!

John Carmack Steam Machines’e Verdi Veriştirdi!

Oyun Dünya'sının en önemli isimlerinden John Carmack, Valve'in son projesi hakkında ciddi açıklamalarda bulundu.
Oyun Dünya'sının en önemli isimlerinden John Carmack, Valve'in son projesi hakkında ciddi açıklamalarda bulundu.
Oyun Dünya'sının en önemli isimlerinden John Carmack, Valve'in son projesi hakkında ciddi açıklamalarda bulundu.
Oyun Dünya’sının en önemli isimlerinden John Carmack, Valve’in son projesi hakkında ciddi açıklamalarda bulundu.

Oyun dünyasının en önemli isimlerinden John Carmack, Valve’in son projesi hakkında konuştu.

Valve, oyuncuların oturma odalarınnı ele geçirecek Steam Machines projesini geçtiğimiz haftalarda resmi olarak duyurdu. Steam Machines, Linux tabanlı Steam işletim sistemini kullanarak oyunculara farklı bir deneyim sunacak. Ancak oyuncular ikiye bölünmüş durumda. Bir kısmı bu projeyi oldukça merakla beklerken, öteki kısım ortaya çıkacak ürünün getireceği sorunlara şüpheyle yaklaşıyor.

Öte yandan John Carmack, Steam Machines hakkında açıklamalarda bulundu. PC oyun Dünya’sının tamamen değiştiren Carmack, Steam Machines fikrinin biraz riskli olduğunu düşünüyor.

Steam Machines’in, diğer konsollardan farklı bir düşünce olduğu kesin. Ancak Linux altyapısına sahip olması Carmack’ı düşündürüyor. Carmack, Linux’un Steam Machines fikrinin gelişmesine engel olacağını söyledi.

Carmack, Nvidia’nın Montreal’de düzenlediği konferansa katıldı. PC oyunculuğu üzerine konuşan Carmack, Linux altyapısının biraz çılgınca bir fikir olduğunu söyledi. Geliştiricileri oyunlarını ayrıca Linux’a göre ayarlamaya zorlamaları, Valve’in planlarını suya düşürebilir.

Carmack bu konuda haklı olabilir. Firmalar oyunlarını geliştirmek için yüz binlerce Dolar harcıyor. Ekstradan Linux için zaman harcamayabilirler. Çünkü pazar payı oldukça ufak. Epic Games firmasından Tim Sweeney de Carmack ile aynı düşünceyi paylaşıyor. Steam Machines’in istenilen başarıya ulaşamayacağını öngörüyor.

Açık yapıya sahip oyun platformu sıradışı bir fikir olabilir. Ama oyun Dünya’sının önemli isimlerinin de belirttiği üzere Linux ögesi, projeyi beklenmedik yerlere sürükleyebilir.

Valve’in taşlarla dolu bir yokuştan aşağıya iniyor. Adımlarını mantıklı ve düzenli atmalı. Yapacağı en ufak hata firmayı çöküşe dahi götürebilir. Windows PClerin egemen olduğu bir oyun pazarında, Steam Machines’in tutunabilmesi için Linux konusunda bazı çözümlemeler yapılması gerekiyor.