Anasayfa Haber Nokia’dan 6 Yeni Cihaz!

Nokia’dan 6 Yeni Cihaz!

Nokia Lumia 1320
Nokia Lumia 1320
Nokia Lumia 1320
Nokia Lumia 1320

Nokia’nın son ürün ailesi yaşamı daha kolay ve daha eğlenceli hale getiriyor.

Nokia altı yeni cihazın yanı sıra yeni aksesuarlar, Nokia deneyimleri ve üçüncü parti geliştirici uygulamalarını gün yüzüne çıkardı. Bugüne kadarki ilk Windows tableti Nokia Lumia 2520’yi duyuran şirket, geniş ekranlı Lumia akıllı telefonlar Lumia 1520 ve 1320’den oluşan portföyünün lansmanını da gerçekleştirdi. Nokia’nın duyurduğu ve aralarında Asha Platformu akıllı telefon ailesinin ilk 3G cihazının da bulunduğu üç yeni Asha modeli endüstri lideri tasarım anlayışı, capcanlı renkler ve daha sezgisel bir kullanıcı arayüzünü son derece uygun bir fiyatla tüketicilere sunuyor. Lumia ve Asha ürün ailelerinin en yeni üyeleri, Nokia’nın görüntüleme alanındaki endüstri lideri inovasyon anlayışını temel alarak tüketicilerin çevrelerindeki yaşamı benzersiz bir şekilde kaydetmelerini ve paylaşmalarını sağlıyor. Nokia ayrıca yaşamı daha kolay ve daha eğlenceli hale getiren yeni aksesuarların yanı sıra Asha ve Lumia deneyimini geliştirecek Nokia ve üçüncü parti tabanlı bir dizi uygulamayı da tanıttı.

Nokia Cihazlar ve Servisler Başkan Yardımcısı Stephen Elop şu açıklamayı yaptı: “Tüketiciler yaşadıkları deneyimleri gündelik yaşamları içerisinde kayıt altına almak ve paylaşmak istedikleri için mobil cihazlar tüm tüketicilerin hayatlarında her zamankinden daha merkezi bir konuma oturmuş durumda. Bugün tüm dünyadaki tüketicileri Nokia’ya geçmeye davet ediyoruz. En son Lumia ve Asha ürünlerimizle endüstri lideri tasarım ve görüntüleme inovasyonunu daha büyük cihazlara daha uygun fiyatlarla taşıyoruz. Nokia ürünlerinin sunduğu kalite ve değer, Lumia ve Windows Phone’a özgü uygulama deneyimini sunma adına geliştiriciler ile yaptığımız işbirliği ışığında artmaya devam ediyor. Lumia ve Asha akıllı telefonların 2013’ün 3. çeyreğinde, önceki çeyrek dönemlerde olduğu gibi hacimsel olarak büyümesiyle birlikte, ortaya çıkan kalite ve değer hiç kuşkusuz tüm dünyadaki tüketicilere yansıyor.”

Lumia inovasyonu Nokia’nın ilk Windows tableti Lumia 2520’de!

Nokia Lumia 2520
Nokia Lumia 2520

Nokia’nın ilk Windows tableti Lumia 2520, hem iç hem de dış mekanlarda bir tabletten alınabilecek en iyi ekran görünürlüğü deneyimini sunmak için tasarlanan 10,1 inç boyutundaki HD ekranı ile öne çıkan, her yerden çalışmayı kolaylaştıran bir ürün. Nokia’nın zengin mobilite mirasının ürünü Lumia 2520 4G LTE ve Wi-Fi bağlantısının yanı sıra 6.7MP kamera ve tabletler için bir ilk teşkil eden, düşük ışık koşullarında bile güzel görüntülerin çekilmesini sağlayan ZEISS optik teknolojisini aynı bünyede topluyor. Kişisellik seviyesi yüksek ve kolaylıkla yönetilebilen bir deneyim için Windows RT 8.1 üzerinde çalışan Lumia 2520 farklı renk seçeneği ve hızlı şarj olma becerisi ile de –bir saat içerisinde yüzde 80’e kadar şarj sunuyor- göz dolduruyor.

Lumia 2520 yalnızca Lumia ailesine özel yazılım deneyimleri ile birlikte geliyor. Bunların arasında DreamWorks Animation ile birlikte geliştirilen interaktif oyun “Dragon’s Adventure” da yer alıyor. Tüm bunların yanında Lumia 2520, Nokia tarafından geliştirilen ve hem görüntülerin hem de videoların bir harita üzerindeki öykü olarak sergilenebilmesine ve canlandırılabilmesine olanak tanıyan Nokia Stroyteller uygulamasına da sahip. Üründeki bir diğer faydalı uygulama ise Lumia 2520 ile çekilen görüntüleri –Lumia akıllı telefonlarla kaydedilen içerikler de dahil olmak üzere- düzenleyip daha yaratıcı hale getiren Nokia Video Director. Lumia 2520, entegre HERE Haritalar ile hızlı ve güvenilir harita deneyimi için gerçek anlamda çevrimiçi harita kullanımı sunan tek tablet olma özelliğini taşıyor. Tabletin ayrıca önyüklemeli özel versiyon Mix Radio özellikli Nokia Music uygulaması bulunuyor.

Lumia 2520 özgün ve şık tasarımlı aksesuarı Nokia Power Keyboard ile kullanıcılarına önemli faydalar sunacak. 5 saat ek pil ömrüne ve iki adet dahili USB girişine sahip Nokia Power Keyboard pil ömrü kaygısını ortadan kaldırıyor. Koruyucu kılıflı Nokia Power Keyboard’un tam işlevli tuş takımı jeste duyarlı trackpad’e sahip. Böylelikle Lumia 2520’de yazı yazmak bir dizüstü bilgisayarın yaşattığı deneyim kadar doğal oluyor. Microsoft Office ve Outlook’un önceden yüklenmiş olduğu ürün gündelik hayat içerisinde birçok işin anında halledilebilmesini sağlıyor.

Nokia Lumia 2520, parlak yüzeyli kırmızı ve beyaz renk seçeneklerinin yanı sıra mat yüzeyde gök mavisi ve siyah renk seçeneklerine sahip. Ürünün teslimatını belirli ülkeler için 2013’ün 4. çeyreğinde başlaması bekleniyor.

Nokia Lumia 1520 ve Lumia 1320 ile öykülerinizi gerçeğe dönüştürün

Akıllı telefonda inovasyon kavramını yeniden tanımlamayı sürdüren Nokia, bugüne kadarki en geniş ekranlı Lumia akıllı telefonları Lumia 1520 ve Lumia 1320’yi tanıttı. Altı inç boyutunda ekran ve Windows Phone için yapılan son yazılım geliştirmeleri sayesinde Lumia 1320 ve Lumia 1520 hem üretkenlik hem de eğlence için mükemmel bir donanıma sahip. Ana ekrana eklenen yeni üçüncü sütun sayesinde kullanıcılar daha büyük bir ekranda daha fazla içeriği görebilecek ve daha fazla iş yapabilecekler. Ödüllü Lumia tasarımına daha büyük görüntüleyiciler kazandıran yeni format, en iyi gelişmiş kamera inovasyonlarıyla birlikte kullanıcıların çevrelerindeki yaşamı daha kolay kaydedip paylaşabilmelerine olanak tanıyor.

Lumia 1520 Nokia’nın görüntüleme alanındaki inovasyonlarından en yenisi olan 20MP PureView bir kamerayı kullanıcılara kazandırıyor. Optik görüntü sabitleyicili PureView kamera karanlıkta dahi keskin görüntülerin kaydedilebilmesini sağlıyor. Ayrıca Lumia 1020’dekine benzer olarak, yüksek hızda örnekleme ve zoom teknolojilerini de sunuyor. Lumia 1520, yeni Nokia Camera ve Nokia Storyteller uygulamalarının yanında dış mekanlarda ekran görünürlüğü deneyimini olağanüstü hale getiren, 6 inç boyutunda ve 1080p full HD kapasiteli ekrana da sahip. Kullanıcılar dört adet dahili mikrofon kullanan benzersiz ses kayıt uygulaması Nokia Rich Recording ile videolarını gerçeğe dönüştürebiliyorlar. Ürüne önceden yüklenmiş Microsoft Office sayesinde belgeler anında düzenlenip paylaşılabiliyor.

Birçok üst sınıf Lumia inovasyonunu 6 inç boyutunda 720p ekranda sergileyen Lumia 1320 ise Nokia Camera uygulamasını daha erişilebilir fiyat aralığına taşıyor. Birçok görüntüleme uygulaması sunan Lumia 1320, reklamsız ve ücretsiz müzik dinleme olanağı tanıyan Nokia Music, HERE haritalar ve lokasyon servisleri ile birlikte geliyor.

Nokia Lumia 1520 sarı, beyaz, siyah ve parlak kırmızı renk seçenekleri ile satışa sunulacak. Ürünün 2014 senesi 1. çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Nokia Lumia 1320’nin turuncu, sarı, beyaz ve siyah renk seçenekleriyle 2014’ün ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

Nokia Asha 500, Asha 502 ve Asha 503 şık tasarım ile daha doyurucu mobil deneyimi bir araya getiriyor

Nokia Asha Serisi
Nokia Asha Serisi

Asha platform ailesi cihazlarının en yeni üyeleri Nokia Asha 500, Asha 502 ve Asha 503, uygun fiyatlı akıllı telefon inovasyonunun sınırlarını zorlama konusunda şimdiden başarılı olmuş olan Asha 501’e katılıyor. Her üç telefon da Nokia’nın dünyaca ünlü tasarımını temel alıyor ve yeni kristal netliğinde görünümünün yanı sıra, buzu andıran şeffaflığı ve kalın iç renkleri ile öne çıkıyor. Bu özellikler sayesinde telefonlar hem şık hem de daha dayanıklı bir tasarıma kavuşuyor. Asha 503, 3G desteğinin yanı sıra 5MP kamera ve tek SIM veya çift SIM kart seçeneğini de kullanıcılara sunuyor.

Nokia Asha 500, Asha 502 ve Asha 503, daha sezgisel bir kullanıcı deneyimine olanak tanıyan yeni geliştirmeleri bünyelerinde barındırıyor. Yeni Asha kullanıcı arayüzü görüntülerin sosyal ağlarda paylaşımını daha hızlı ve kolay hale getiriyor. Kameraya tek dokunuşta erişip yine tek dokunuşta kaydettiğiniz görüntüleri paylaşabiliyorsunuz. Fastlane kullanıcılara sık kullandıkları uygulamalara daha hızlı erişebilmeleri için ikinci bir ana ekranın yanı sıra en sevdikleri sosyal ağlara daha derin bir entegrasyon imkânı sunuyor. Nokia Asha 501 ücretsiz mesajlaşmanın kullanıcılar için taşıdığı önem ışığında kullanıcılara WhatsApp uygulamasını sunuyor. Uygulama yeni Asha cihazlarında yılın ilerleyen bölümlerinde kullanılabilecek.

2,8 inç ekran ve 2MP kamera özelliklerine sahip Nokia Asha 500 tek SIM ve kolay değiştirilebilen çift SIM seçenekleri ile birlikte geliyor.

3 inç ekran ve LED flaşlı 5MP kamera özellikli Nokia Asha 502 ise kolay değiştirilebilen çift SIM özelliğine sahip.

3,5G bağlanırlık, 3 inç bir ekran, LED flaşlı 5MP kamera ve Corning Gorilla Glass 2 özelliklerine sahip Asha 503 tek SIM ve kolay değiştirilebilen çift SIM seçenekleriyle birlikte geliyor. Nokia Asha 503 açık kırmızı, açık yeşil, sarı, gök mavisi, beyaz ve siyah renk seçenekleri ile 2014’ün 1. çeyreğinden itibaren satışa sunulacak.

Uygulamalarla gelen gelişmiş inovasyon

Kullanıcılar aşağıdaki uygulamalar sayesinde Nokia’nın en son Lumia portföyü ürünleri ile daha gelişmiş bir deneyim yaşayacaklar:

  • Nokia Video Director – Kişisel videolarınızı doğrudan Lumia 2520 üzerinden oluşturabiliyor, düzenleyebiliyor ve paylaşabiliyorsunuz.
  • Nokia Beamer – Telefonunuzu HTML5 etkin bir ekrana yansıtarak fikirlerinizi ve deneyimlerinizi anında ve kolayca dostlarınızla ya da iş arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Bunlara belgeler, haritalar, lokasyon ayrıntıları ve hatta kamera vizörü dahil.
  • Nokia Storyteller – Telefonunuzdaki görüntüleri HERE lokasyon bilgisi ile otomatik olarak entegre eder ve kronolojik görüntü yolculuğunuzu bir harita üzerinde gösterir.
  • DreamWorks Animation’dan Dragons Adventure – Tüm ailenizi eğlendirebilecek, Lumia 2520’ye özel bir oyun deneyimi.
  • Instagram – Fotoğraf ve video paylaşım topluluğu.
  • Papyrus ve InNote – El yazısı ve not alma uygulamaları.
  • Vine – Popüler bir video servisi.

Asha ekosistemi popüler mesajlaşma uygulamaları Whatsapp ve Line, fotoğraf uygulamaları PicFeed ve PicTag ve ESPN Sports Hub gibi uygulamalarla büyümesini sürdürüyor.

Kablosuz şarj artık taşınabilir

Nokia Lumia 1520
Nokia Lumia 1520

Nokia ayrıca cihaz şarj sürecini daha kolay ve daha hızlı hale getirerek kullanıcıların telefonlarını diledikleri an, diledikleri yerde kablosuz olarak şarj edebilmelerini sağlayan taşınabilir bir kablosuz şarj haznesi de tanıttı. Qi kablosuz standardını destekleyen Nokia DC-50, kablosuz şarjı destekleyen Lumia 1520, Lumia 1020, Lumia 925 ve Lumia 920 gibi Nokia Lumia cihazları ile uyumlu.