Anasayfa Haber BMW 2 Coupe Serisi Resmiyet Kazandı

BMW 2 Coupe Serisi Resmiyet Kazandı

BMW yeni modellerini tanıttı.
BMW yeni modellerini tanıttı.
BMW yeni modellerini tanıttı.
BMW yeni modellerini tanıttı.

BMW, yeni serisi hakkında resmi açıklamalarda bulundu.

BMW, yeni spor modelleri hakkında açıklama yapdı. 2 Coupe serisi olarak açıklanan araçlar, M Serisinin yüksek performansını aratmayacak şekilde üretilecek. Ancak ilk seride kullanılan tasarımdan da ödün verilmeyecek. Daha keskin kenarlar, agresif ön ızgaralar ve kaslı yapısı, 2 Coupe serisinde göreceğimiz tasarımın ana hatları olacak.

İlk açıklanan araçlar arasında M235i Coupe var. Kaputun altında 326 beygir gücünde bir motor var. 15kPa tork gücündeki 3 litrelik, 6 silindirli motoru içerisinde ikiz turboşarj bulunuyor.

M235i 0-100 km/h’a 5 saniyede ulaşıyor. Modele ve motor hacmine göre bu süre 4.8 saniyeye kadar düşüyor. Yeni serinin en alt modelinde ise 220i var. 2 litrelik dört silindirli, ikiz turboşarja sahip motoru 100km/h’a 7 saniyede ulaşıyor. Motor tork kapasitesi ise 9kPa.

BMW'nin yeni serisi 3 farklı diesel modeli de kullanıcı beğenisine sunacak.
BMW’nin yeni serisi 3 farklı diesel modeli de kullanıcı beğenisine sunacak.

Öte yandan 3 farklı diesel modelinin de piyasaya sürüleceği açıklandı. Bu araçlar ABD pazarına giriş yapmayacak. Ancak Avrupalı kullanıcılara 218d, 220d ve 225d modelleri sunulacak. 2 litre motora sahip olacak bu araçların beygir güçleri ise sırasıyla 143HP, 184HP ve 218HP olacak.

Serinin üst modeli M235i, özel kasa tasarımına sahip olacak. BMW’nin M spor bölümünde kullanılan tasarımı bu araçta göreceğiz. Işıklandırma için LED hatlara sahip bi-xenon farlar kullanılacak. Bu ışıklandırma tüm araçlar için de geçerli.

Araçların içerisine baktığımızda, iDrive sistemi tercih edilmiş. 6.5-inç ila 8.8-inç arasında değişen dokunmatik bir kontrol paneli olacak. Deri ve kumaş olmak üzere 2 farklı koltuk kaplaması kullanılacak. İnce dokunuşlarda ise metal, alüminyum ya da ahşap seçenekleri sunulmuş.

BMW her zamanki gibi kaliteli bir iç tasarım hazırlamış.BMW her zamanki gibi kaliteli bir iç tasarım hazırlamış.
BMW her zamanki gibi kaliteli bir iç tasarım hazırlamış.

BMW’nin birçok aracına eklediği Driving Assistant arayüzü opsiyonel olarak sunulacak. Bu arayüz kullanıcıya yol durumu hakkında bilgi verirken, otomatik olarak park etme ayrıcalığı da tanıyor.

Yeni seri Mart 2014 tarihinde yollara çıkacak. Fiyatlarının ise 33.000 Dolar ile 45.000 Dolar arasında olacağı belirtildi.