Anasayfa Haber 7 Gezegene Sahip Güneş Sistemi Keşfedildi

7 Gezegene Sahip Güneş Sistemi Keşfedildi

Uzay'ın derinliklerinde yeni bir gezegen sistemi keşfedildi.
Uzay'ın derinliklerinde yeni bir gezegen sistemi keşfedildi.
Uzay'ın derinliklerinde yeni bir gezegen sistemi keşfedildi.
Uzay’ın derinliklerinde yeni bir gezegen sistemi keşfedildi.

Astronomlar gezegen bakımından zengin yeni bir Güneş sistemi keşfetti.

Bilim-insanlarının yeni keşfi, astronomi açısından bir ilk olabilir. KIC 11442793 olarak adlandırılan bir cüce yıldız etrafında dönen 7 gezegen keşfedildi. Bu astronomların karşılaştığı en büyük gezegen sistemi olabilir.

Yeni keşfedilen sistemin bizim bulunduğumuz Güneş Sistemi ile benzerlikler gösterdiği belirtildi. Öte yandan bu 7 gezegenin yörüngesi cüce yıldıza oldukça yakın. Keşfedilen sistemin Dünya’ya 2.5000 ışık yılı uzaklıkta olduğu hesaplandı.

Bu yeni sistem Planet Hunters isimli gönüllülerin oluşturduğu bir site tarafından gözlemlendi. Buradan edinilen bilgiler Kepler Uzay Teleskobu’nda kullanılmak üzere yetkili mercilere ulaştırıldı. Kepler’in hali hazırdaki görevi dış uzaydaki gezegenleri ve yıldızları keşfetmek. Yeni bilgiler doğrultusunda 7 gezegene sahip sistem Kepler tarafından da onaylandı.

Keşfedilen 7. gezegenin boyutu Dünya’ya göre 2.8 kat daha büyük. Sistem içerisindeki 2 gezegenin boyutları ise Dünyamızın boyutlarıyla hemen hemen aynı. Ayrıca Süper-Gezegen olarak adlandırılan 2 büyük gökcismi de bulunuyor.

Bu sistemin yaşanabilir gezegenlere sahip olup olmadığı bilinmiyor. Ancak içerdiği zengin gezegenler bakımından Astronomların ilgisini çekiyor.