Anasayfa Makale İncelemeler MSI GTX 770 Lightning İncelemesi

MSI GTX 770 Lightning İncelemesi

Sonuç

IMG_1939

Üretim bandından, wafer’ın merkez ve merkeze yakın bölümlerinden toplanan ve saat hızları/hızaşırtma potansiyeli daha fazla GPU’lar, Digital PWM, CopperMOS, Hi-c CAP, altın kaplama SSC ve siyah Japon kapasitörlerle takviye edilip, üzerine, yüksek soğutma yeteneğine sahip Twin Frozr tarzı soğutma yerleştirilen Lightning serisi, her haliyle MSI’ın gövde gösterisi olarak karşımızda.

İncelediğimiz GTX 770 Lightning, referans tasarım modele göre fabrika çıkışı 1150/1202MHz’lik artırılmış GPU hızı ve 1753MHz’de (efektif 70012MHz) çalışan 2048MB bellekleri ile performanslı bir model. Bunun yanında çift fan tarafından destelenen iri kıyım soğutucu, hızaşırtmada stabilite sağlayan GPU Reactor, voltaj ölçüm noktaları ve çift BIOS gibi pek çok kullanıcı dostu özelliği barındırıyor.

Kartla beraber gelen MSI Afterburner ve Kombustor yazılımlardan da bahsetmeden geçmeyelim. Afterburner temel olarak; kullanıcıların GPU/bellek saat hızlarını yükseltebilmelerinin yanında, fan hızı ve voltaj ayarlarını da kontrol edebilmesini sağlayan bir arayüz. Aynı zamanda yazılım üzerinden GPU sıcaklığına ait bilgilere anlık olarak ulaşıp, farklı hızaşırtma senaryolarını kaydettikten sonra, istediğiniz zaman tekrar çağırıp devreye sokabiliyorsunuz. Kombustor ise: sistem kararlılığını ölçümlemek için kullanılan bir tür sentetik işkence yazılımı. Hızaşırtma sonrası kartı Kombustor ile test edebilirsiniz.

Satın alma aşamasında; GTX 680 kullanıcısıysanız, GTX 770 terfisi size büyük bir performans üstünlüğü sağlamayacaktır. Ancak, yeni bir sistem toplam aşamasındaysanız yada giriş ve giriş/üst seviyeden, orta/üst segmente terfi etmeyi düşünüp bütçeyi hazırladıysanız, an itibariyle en iyi tercihlerden biri GTX 770’dir. MSI GTX 770 Lightning ise; performans ve özellikle soğutma konusunda şu an piyasadaki en iyi modeller arasında. Yaklaşık 510$ civarına satın alabileceğiniz kartı, tüm Technopat okurlarına tavsiye ederiz.

ali-yeni-set_r2_c6 TAVSİYE EDER