Anasayfa Haber Beyaz Nexus 5’e Dair Yeni Bilgiler Sızdı!

Beyaz Nexus 5’e Dair Yeni Bilgiler Sızdı!

Nexus 5

Google Nexus 5 akıllı telefonun yeni görüntüleri sızdırıldı.

Uzun süredir Nexus 5’e dair video ve fotoğraf sızıntıları gündemde dolaşıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Android işletim sistemine sahip telefonun kullanım kılavuzu bile ortaya çıkmıştı. Nexus 5, geçen hafta Google Play Store’da birkaç saatliğine yanlışlıkla 349 dolara satışa sunulmuştu.

Bugün ise, sızıntıları ifşa etmek denilince akla ilk gelen @evleaks isimli Twitter hesabı, Nexus 5’in beyaz sürümü olduğunu iddia eden bir fotoğraf koydu. Ayrıca cihazın 1 Kasım’da satışa sunulacağını öne sürdü. Daha önceki söylentiler ise cihazın Ocak ayında piyasaya sürüleceğiydi.

Şu an gündemde olan söylentiler ise Nexus 5’in, Android 4.4 işletim sistemine sahip olan ilk akıllı telefon olacağı. Android’in bu sürümü, KitKat olarak da biliniyor. Telefon, LG tarafından üretilecek. Ancak markası ve satış ismi Google Nexus olacak.

Söz konusu cihazın özelliklerinden kısaca bahsedecek olursak: Nexus 5, 4.95 inç ekran genişliğine sahip. Qualcomm’un 2.3 GHz hızındaki Snapdragon işlemcisinden güç alan telefonun 2 GB RAM kapasitesi ve 8 megapiksellik arka kamerası bulunuyor. Nexus 5’in 16 GB dahili hafızaya sahip olan sürümü, Google Play üzerinden 349 dolardan satışa sunulmuştu.