Anasayfa Haber Apple, Milyonlarca iPhone ve iPad Sattı

Apple, Milyonlarca iPhone ve iPad Sattı

Wordpress iphone ipad

Apple, 2013’ün dördüncü finansal çeyreğinde milyonlarca iPad ve iPhone sattı.

Akıllı telefon ve tablet bilgisayar denilince akla ilk gelen firmalardan biri olan Apple, 2013’ün dördüncü finansal çeyreğinde müthiş satış rakamlarına ulaştı. Apple tarafından yayınlanan son finansal sonuçlara göre şirket, yalnızca söz konusu çeyrekte 33,8 milyon iPhone, 14 milyon da iPad sattı. 2013’ün Nisan ayı ile Haziran ayı arasında elde edilen bu satış sayısı, şirkete 37,5 milyar dolar getirdi.

Apple, birkaç hafta önce yaptığı açıklamada 9 milyon iPhone 5S ve iPhone 5C’yi, telefonların çıktığı ilk haftanın sonunda sattığını belirtmişti. Bu satış rakamı da yukarıda belirtilen toplam satışa dahil. Zira 2013’ün dördüncü çeyreğinin bitimine günler kala gerçekleşen bir satış söz konusu. Apple, her finansal açıklamasında yaptığı gibi bu sefer de hangi iPhone’un ne kadar sattığını belirtmedi. Ancak bu kayıtların iPad mini ve iPad Air’in lanse edilmesinden önce tutulduğunu göz önüne alırsak, bu yeni cihazların söz konusu istatistiklerde yer almadığını söyleyebiliriz.

Apple ayrıca geçtiğimiz finansal çeyrekte 4,6 milyon Mac bilgisayar sattı. Şirket, geçtiğimiz hafta birkaç yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayar modeli, üst düzey çalışma istasyonları için de bir adet yeni Mac Pro masaüstü bilgisayar modeli tanıtmıştı.