Anasayfa Haber Isohunt Hayata Döndü!

Isohunt Hayata Döndü!

isohunt.to

Torrent devi Isohunt’ın birebir kopyası hayata geçirildi!

Isohunt’un kapatılması, son birkaç haftadır gündemi meşgul eden haberlerden biriydi. Isohunt Kapanıyor! adlı haberimizde belirttiğimiz üzere Isohunt sahibi Gary Fung’ın, MPAA karşısında yenilgiyi kabul etmesi sonucu yılların torrent sitesi kapatılmıştı. Ancak görünüşe göre sevenler sitenin ölmesine o kadar kolay izin vermeyecek.

Isohunt.to adıyla yayına geçen ve Isohunt ile resmi bir bağı olmayan yeni bir site geçtiğimiz saatlerde yayına girdi. Orijinal Isohunt içeriğinin %75‘lik bir kısmını kurtarmayı başaran grup, sitenin girişinde yazdıkları bir blog yazısıyla eski sahip Gary Fung ile bir bağlarının olmadığını belirtti.

Yeni site, orijinaliyle tamamen aynı tasarımda ve sitenin kullanımı da tamamen aynı. Yeni ekip, mahkeme kararından sonra Fung daha siteyi kapatmadan içeriğin önemli bir kısmını kopyalamayı başarmış. İçeriğin tamamının aktarılamamasının sebebi ise, Gary Fung’ın, sitenin içeriğinin kopyalandığını fark ettiği anda server’ları kapatması.

Isohunt.to şu anda aktif olarak çalışıyor. Yeni yönetim sitede halen sorunlar olduğunu ve bu sorunların üzerinde çalışıldığını belirtti. Şimdilik Isohunt.to üzerinde herhangi bir yasal işlem bulunmuyor. Ancak MPAA’nın yıllardır sürdürdüğü mücadeleden bu kadar kolay bir şekilde vazgeçmeyeceği bir gerçek.