Anasayfa Haber Nexus 5 Piyasaya Sürüldü!

Nexus 5 Piyasaya Sürüldü!

Google'ın yeni telefonu mobil piyasasındaki yerini aldı.
Google'ın yeni telefonu mobil piyasasındaki yerini aldı.
Google'ın yeni telefonu mobil piyasasındaki yerini aldı.
Google’ın yeni telefonu mobil piyasasındaki yerini aldı.

Google’ın amiral telefonu Nexus 5, piyasaya sürüldü.

Google’ın, LG’ye siparişiyle hazırlanan Nexus 5, Cadılar Bayramı itibariyle piyasaya sürüldü. Öncelikli olarak ABD pazarına sunulan cihazın, diğer ülkelere ne zaman geleceğine dair pek bilgi yok. Ancak yılbaşından önce Birleşik Krallık başta olmak üzere Avrupa pazarına da giriş yapması bekleniyor.

Google, Nexus serisi tablet ve telefonlarıyla iyi bir çıkış yakaladı. İlk nesil cihazlar, performans bakımından geride kalsa da, yenilenmiş ürünler iyiden iyiye kendisini göstermeye başladı.

Nexus 5, Google Play dükkanı üzerinden satışa geçti. 16 GB’lık modeli 349 Dolar’dan, 32 GB’lık modeli 399 Dolar’dan alıcı bulacak. ABD’nin birçok büyük alışveriş merkezinde müşterilerle buluşan telefon pahalı gözükebilir. Ancak fiyatına karşılık sunduğu sağlam performansı ile birçok kullanıcının almak istediği telefon olacak. Karşılaştırma yapmak gerekirse iPhone 5S’in 16 GB’lık modeli 649 Dolar’dan satılıyor. Nexus 5’in performansının iPhone 5S’ten daha iyi olduğu ise su götürmez bir gerçek.

Yukarıda da bahsettiğimi üzere Nexus 5, LG tarafından Google için üretildi. Nexus 5, piyasadaki Apple, HTC ve Samsung ürünleriyle rekabete girecek cinste. İçerisinde Snapdragon 800 işlemci bulunuyor. 5-inçlik ekranı 1080p görüntü kalitesi sağlıyor. İlk kez Nokia’nın Lumia serisi ile tanıtılan wireless şarj özelliği Nexus 5’te de bulunuyor. 8 Megapiksellik arka, 1.3 Megapiksellik ön kameraya sahip Nexus 5, Wi-Fi ve LTE bağlantı noktaları sağlıyor.

Nexus 5’in plastik kasaya sahip olması, birçok kullanıcı tarafından eksi bir yön olarak gösterilmişti. Ancak telefona ilk ulaşan kullanıcılar, Nexus 5’in plastik kasasının iPhone ya da HTC ürünlerinden daha şık ve daha kaliteli gözüktüğünü söyledi.

Telefon en fazla dikkat çeken özelliği ise Android 4.4 KitKat sürümüne sahip ilk telefon olması. Vanilla Android arayüzü ile piyasaya sürüldüğü için kullanıcılar en üst seviyede, işletim sisteminin özelliklerinden faydalanabilecek.

Google, Nexus 5 ile iyi bir iş çıkartmışa benziyor. Eğer piyasadaki talep de Google’ın istediği gibi olursa mobil arenada yeni bir isim daha yerini sağlamlaştırabilir.