Anasayfa Haber Battlefield 4, Yeni Nesil Konsollarda PC’ye Yakın Performans Sunuyor

Battlefield 4, Yeni Nesil Konsollarda PC’ye Yakın Performans Sunuyor

bf4 ps4 xone

PC liderliğinde süregelen grafik gelişimi, yeni nesil ile birlikte konsol tarafına kayıyor.

PC’nin, son birkaç yıldır grafik konusunda konsolları geride bıraktığı bir gerçek. Ancak yeni nesil konsolların çıkışıyla birlikte bu dengeler değişmek üzere. Dünya çapında büyük bir popülaritesi olan Battlefield serisinin son oyunu, yeni nesil konsollarda test edildi ve her ne kadar çözünürlük hayal kırıklığına uğratsa da, genel grafik performansı yabana atılacak cinsten değil.

Digital Foundry tarafından yapılan Battlefield 4’ün PS4 ve Xbox One testi, oyunun yeni nesilde nasıl göründüğüne dair pek çok bilgi veriyor. Battlefield 4’ün PS4 ve Xbox One sürümü iki hafta içerisinde satışa sunulacak. Yapılan test ise oyunu yeni nesil konsollar için almak isteyenlere gözlem imkanı sağlıyor.

DF’nin belirttiği üzere Battlefield 4, Xbox One’da 720p ve PS4’te 900p çözünürlük ile çalışıyor. DF’ye göre yeni neslin grafik kalitesi PC ile yarışır cinsten. Xbox One oyunu daha düşük çözünürlükte oynatmasına rağmen, grafikler Xbox One’da daha canlı. Ancak çözünürlüğün düşük olması, PS4 karşısında gözle görülür bir dezavantaja neden oluyor.

İki konsol arası rekabet bir yana, PS4 oyunu her ne kadar yüksek bir grafiksel kaliteyle çalıştırsa da, 1080p çözünürlüklü PC’lerle yarışamıyor. Elbette bu durum sadece 1080p destekli PC’ler için geçerli. Yeni neslin düşük çözünürlüğe sahip PC’lerden daha iyi bir grafik performansı sunması sebebiyle, maddi açıdan yüksek seviye PC toplayamayanlar için ideal bir alternatif oluyor.