Anasayfa Haber Google, IE9’a Desteği Kesiyor!

Google, IE9’a Desteği Kesiyor!

Internet Explorer

 

Internet Explorer 9 için Google Uygulamaları desteği bitiyor.

Google, kendi “Google Apps” yani Google Uygulamaları blogunda yaptığı açıklamada, Google uygulamalarının birkaç hafta içerisinde Internet Explorer 9 üzerinde desteklenmeyeceğini açıkladı. Açıklamada tarayıcıların en yeni sürümünü desteklediklerini belirten Google, Internet Explorer, Chrome, Firefox ve Safari tarayıcılarında çalışıyor. Chrome, yeni bir sürüm çıktığında kendini otomatik olarak güncellediği için Google Uygulamaları’nda hiçbir sorun yaşatmıyor.

Gmail, Google Drive veya Google Takvim gibi uygulamaları, desteklenmeyen tarayıcılardan kullanmak isteyen kullanıcılar, Google Takvim’i yalnızca salt okunur modda görüntüleyebilecek, Gmail’in dinamik arayüzü yerine HTML arayüzünü kullanacak ve Google Drive’da çizimler veya sunuları görüntülerken sorun yaşayacaklar. Uygulamalar içerisinde bulunan bildirim özelliğini de desteklenmeyen tarayıcılara sahip olan kullanıcılar bu özelliği de kullanamayacaklar. Google Uygulamaları’nı sorunsuz kullanmak isteyenler, tarayıcılarını desteklenen sürümlere güncelledikleri takdirde uygulamaları kullanabilecekler.

Google, Internet Explorer 9’da sınama ve mühendislik işlemlerini bırakıp, yeni ve desteklenen sürüm olan Internet Explorer 11’e odaklanacak. 17 Ekim’de Windows 8.1 ile piyasaya sürülen IE11’i Windows 7’de kullanmak isteyen kullanıcılar ise tarayıcılarını IE11 release preview sürümüne buraya tıklayarak yükseltebilirler.