Anasayfa Haber Huawei, 5G Bağlantısı İçin Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor

Huawei, 5G Bağlantısı İçin Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor

Huawei

Çinli teknoloji devi, geleceğe yönelik 600 Milyon Dolar’lık bir yatırım yapmayı planlıyor.

Çin merkezli Huawei firması, 5G bağlantısı için Ar-Ge çalışmalarına hız vermek istiyor. Bunun için en azından 600 Milyon Dolar’lık bir yatırımın gözden çıkartıldığı belirtildi. Piyasaya şu sıralar akıllı telefon ve tablet modelleriyle çalkalanıyor. 4G internet bağlantısı henüz ülkemizde bulunmasa da, başta Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere Dünya’nın birçok yerinde sıklıkla kullanılıyor. Huawei, 5G internet bağlantısında öncü olmak için erken davranmaya karar verdi.

Şu an akıllı telefon pazarında, Samsung ve Apple’ın arkasından emin adımlarla yükselen Huawei, çalışmalarına en geç 2018 yılında başlayacak. 5G bağlantısının müşterilere sunulması ise 2020 yılını bulacaktır. 5G, 10 Gb/ps hızında bağlantı sağlayacak. Huawei’nin hali hazırda Londra’da 4G servisi bulunuyor. Buradaki 4G bağlantı hızı ise 300 Mb/ps.

Huawei firmasının CEO’su Eric Xu, 5G bağlantısına geçmek için önce belli başlı problemlerin ortadan kaldırılması gerektiğine inanılıyor. Bağlantı yapısında yapılacak değişiklikler, yazılım ve donanım mühendislerinin de kafasını karıştırabilir. Bu yüzden hız artırılırken, teknolojinin de ne kadar ilerlediğini hesaba katmak gerekiyor.

Huawei, son 3 yıl içerisinde inanılmaz bir çıkış yakaladı. Ucuz ama kaliteli telefonları ile Dünya devlerine kısa sürede kafa tutmaya başladı. Bu durum da batılı firmaların oldukça canını sıkıyor. 2020 yılına geldiğimizde belki de, 1 numaralı telefon üreticisi haline gelebilir. Kim bilir?