Anasayfa Haber Türkiye Sosyal Medya’yı Seviyor

Türkiye Sosyal Medya’yı Seviyor

Sosyal Medya

İzmir Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre Türkiye, Dünya çapında en fazla sosyal medya kullanan 2. ülke.

Facebook kelimesini bundan 10 yıl öncesine kadar bilmiyorduk. Messenger ve ICQ dönemi ile sosyal medyanın ilk sürümlerini kullanıyorduk. Yavaş yavaş internet bağlantısının ve yazılım teknolojisinin değişmesiyle birlikte Facebook, Twitter, YouTube, Reddit gibi birçok sosyal medya platformu hayatımızın vazgeçilmezi oldu.

Ülkemizdeki GSM operatörleri, sadece sosyal medya uygulamalarına özel internet paketleri sunuyor. Gün içerisinde her yerde elindeki mobil cihazıyla bu sitelerden birinde dolaşan insanlar görebiliyoruz. Bu sayı gün geçtikçe artıyor.

Bu sebeple İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yakın Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımı hakkında istatiksel bilgiler üzerinden yorumlama yaptı. Ülkemizdeki internet akışının bu denli yoğun olması, insanlarımızın teknolojiyle yakından ilgilenmesiyle de alakalı. Mehmet Yakın, sosyal medya ve internet kullanımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

2013 yılı içerisinde Türkiye’de yapılan istatiksel araştırmalara göre 16-74 yaş grubu arasındaki kişilerin %39.5’i interneti hemen hemen hergün kullanıyor. Bu grup içerisindeki düzenli internet kullananların oranı ise %91.6.

Yurtdışında da, ülkemizdeki sosyal medya akışı yakından takip ediliyor. Financial Times’ın açıklamasına göre 75 Milyon’dan fazla insanın yaşadığı Türkiye’de, 36 Milyon’dan fazla insan internet kullanıyor. Ayrıca Türkiye, ABD’den sonra en fazla Foursquare bildirimi yapan ikinci ülke.

Bir başka istatiksel bilgiye göre Türkiye’deki Twitter kullanıcı sayısı 11 Milyon’dan fazla. Bu durum Türkiye’yi Dünya üzerinde en fazla Twitter kullanan ülke yapıyor. Genel klasmana bakıp tüm sosyal medya platformlarını ele aldığımızda ise ülkemiz ikinci sırada bulunuyor.

Şu an bilindiği üzere birçok oyun platformu, sosyal medya sitesi, yabancı alışveriş kurumları Türkiye için yerelleştirme çalışmalarına girdi. Yazılı ve görsel olarak Türkçe desteğin artmasıyla birlikte, ülkemizdeki internet kullanıcılarının da sayısı gün geçtikçe artacak.