Anasayfa Teknoloji Nissan’dan Sıradışı Elektrikli!

Nissan’dan Sıradışı Elektrikli!

Nissan_Bladeglider_1

Nissan’ın Bladeglider modelini gerçekten de seri üretime sokabileceği söyleniyor.

DeltaWing ve ZEOD RC gibi tüm kalıpların dışına çıkan prototipler üreten Nissan, bu araçlardan kazandığı tecrübeyle şimdi de Bladeglider modelini tasarladı. Tokyo Otomotiv Fuarı’nda görücüye çıkan Bladeglider, üçgen bir gövde yapısına sahip. Pilotunu ortaya konumlandıran aracın arka kısmında ise iki kişilik koltuklar bulunuyor. Gayet dar olan ön tarafında birbirine çok yakın iki tekerlek olan Bladeglider, bu haliyle son derece aerodinamik bir yapıya sahip.

Nissan bu aracı neredeyse tamamen güçlendirilmiş karbon fiberden üretmiş, bu yüzden de hayli hafif. Aracın kapıları açıldığında, pilot koltuğu da açılan kapının tarafına kayarak kolay giriş sağlıyor. Ancak esas önemli nokta aracın arka kaputunun altında yatan motoru. Her ne kadar Nissan mühendisleri fazla detay vermeseler de, aracın arkadan çekişli ve hayli güçlü bir elektrik motoruna sahip olduğu biliniyor. Yine arka kısımda yer alan bataryalar sayesinde tamamen elektrikle çalışan Bladeglider, üstü açık yapısıyla gerçek bir spor otomobil havası veriyor.

Nissan_Bladeglider_2

Basına yansıyan gayri resmi haberlere göre, Nissan bu araçta çok farklı bir batarya sistemi kullanmayı planlıyormuş. Bu batarya sisteminin şarj süresini hayli azalttığı ve tek şarj ile 700 kilometre yol yapabilecek kadar güçlü olduğu da söyleniyor. Şimdilik sadece bir prototip olan Bladeglider, Nissan’ın yakın gelecekte kısıtlı sayıda bile olsa üretip piyasaya sunmayı planladığı bir model olarak benzerlerinden ayrılıyor. Sportif tasarımı nedeniyle gündelik hayatta pek kullanışlı olmayacağı açık, ancak egzotik spor araçlardan hoşlananların iştahlarını kabartacak bir araç olduğu da tartışılmaz.