Anasayfa Haber Xbox One’a Her Şey Bağlanabilecek!

Xbox One’a Her Şey Bağlanabilecek!

Xbox One

Xbox One üzerindeki HDMI bağlantısını her türlü cihazla kullanmak mümkün olacak.

Xbox One’ın özellikleri ortaya çıktığında, üzerinde bir HDMI bağlantı geçidi olacağını da öğrenmiştik. Bu geçit teorik olarak herhangi bir başka cihazın Xbox One üzerinden televizyona bağlanabilmesine imkan tanıyacaktı. Çoğu televizyonun üzerinde ancak bir ya da iki HDMI girişi olduğunu düşünürseniz, bunun getirdiği avantaj gayet açıktır. Kablolu yayın dekoderinden gelen HDMI bağlantısını Xbox One üzerindeki köprü ile televizyona bağlayabilir, bu sayede yayın içeriğine de kumanda edebilirsiniz.

Ne var ki Microsoft’un ısrarla cevap vermediği bir soru vardı; bu HDMI geçidi diğer markaların oyun konsollarını bağlamak için de kullanılabilecek miydi? Mesela PS4 kullanıcıları bu sayede her iki konsolu da televizyona bağlayıp, her defasında cihazın arkasına dolanmaktan kurtulabilir miydi? En sonunda Microsoft’tan bu soruya da bir cevap geldi. Evet, Xbox One üzerindeki HDMI geçidi sırf Xbox 360 gibi Microsoft’un kendi konsollarını bağlamak için değil, herhangi bir HDMI uyumlu cihazı bağlamak için kullanılabilecek. Buna Sony PS4 ve Nintendo Wii U gibi rakip konsollar da dahil!

Peki ama bu geçidi kullanmak oyun performansında bir düşüş yaratacak mı? Xbox One’ın HDMI geçidi üzerinden bağladığınız PS4’ün grafikleri televizyona gecikmeli olarak aktarılıp keyfinizi kaçıracak mı? Microsoft’a göre burada ortaya çıkan bir miktar gecikme var, ancak bu insan algısıyla ölçülemeyecek kadar düşük seviyede. Nitekim kendi yaptıkları testlerde de bunun herhangi bir sorun test etmediğini görmüşler. Yani Xbox One üzerinden televizyona herhangi bir HDMI cihazı bağlamak, bu cihaz rakiplerin konsolları olsa bile, gayet mümkün olacak.