Anasayfa Haber Warez Grubu 9 Aydır Kullanıcılarını Takip Ediyor

Warez Grubu 9 Aydır Kullanıcılarını Takip Ediyor

MeGaHeRTZ adındaki warez grubu 9 aydır, kullanıcılarını takip ediyor.
MeGaHeRTZ adındaki warez grubu 9 aydır, kullanıcılarını takip ediyor.

Korsan paylaşım yapan gruplardan birinin, kullanıcıları takip ettiği ortaya çıktı.

Virüsler ya da zararlı yazılımlar internet üzerinde bulunan herhangi bir dosya içerisinde bulunabiliyor. Özellikle torrent kullanıyorsanız, korsan paylaşımların içerisinden çıkacak sorunlara karşı da hazırlıklı olmanız gerekiyor. Ortaya çıkan yeni bir habere göre korsan paylaşımlar yapan bir grup Şubat 2013 tarihinden beri, kullanıcılarını takip ediyor.

Bu takip sırasında birçok insanın kullanıcı adı, hard disk seri numarası, bilgisayar ismi, IP adresi gibi bilgiler grubun eline geçmiş olabilir. Hatta bir ihtimalden öte bunu yapmış gibi gözüküyorlar.

12 Şubat 2013 tarihinde MeGaHeRTZ adıyla yeni bir warez grubu ortaya çıktı. İlk olarak BurnAware Professional v6.0 programını ve bunu koruyan yazılımı kırmak için bir yama çıkardılar. İlerleyen aylar içerisinde SmartFTP, DVDFab, FlashFXP, Incredimail, Traktor ve yüzlerce dikkat çeken programın kırılmış sürümlerini internete yüklediler.

Anlaşılan o ki, MeGaHeRTZ bu işi kirli bir biçimde gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz hafta warez sitelerinde bir problem farkedildi. Bu durum da kullanıcıları alarma geçirdi. İronik bir biçimde MeGaHeRTZ’ün yayınladığı birçok program kişisel bilgileri çalıyor. Kullanıcının bilgisayarını host olarak kullanan bu yazılım, internet üzerinden bilgi toparlayıp e-mail olarak gruba aktarıyor.

Grubun bunu neden yaptığı bilinmiyor. Kimliklerinin de gizli olması sebebiyle gruba ulaşılamıyor. İnternet üzerindeki birçok warez grubu, MeGaHeRTZ’ün yayınlarına saldırdı. Nuke işlemi gerçekleştirilen tüm yayınlar ortadan kaldırılmış oldu.

Şimdi asıl sorun, MeGaHeRTZ’ün topladığı bilgileri üçüncü partilerle paylaşıp paylaşmadığı. Kimler için çalışıyorlardı ve bu bilgileri neden istiyorlardı? Sanırız bu sorulara cevap alamayacağız.