Anasayfa Haber Google 200 Milyon Linki Uçurdu!

Google 200 Milyon Linki Uçurdu!

Google Logo

Google’ın her yıl hazırladığı rapor hakkında ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Devasa arama motoru her yıl Transparency Report – Saydamlık Raporu adı altında bir belge hazırlıyor. Bu belge içerisinde en çok arananlar, güvenlik ihlalleri, istekler, yüklemeler, güvenlik hakkında yığınla bilgi bulunuyor.

Bu rapor hakkında ilk bilgiler de şekillenmeye başladı. Rapor resmi olarak yayınlanmamış olmasına rağmen TorrentFreak’in sızdırdığı habere göre Google, 2013 yılı içerisinde 200 Milyon korsan linki ortadan kaldırdı. Bu sayının yıl sonuna kadar 250 Milyon’a ulaşması bekleniyor.

En fazla linki uçurulan site ise FilesTube oldu. Polonya merkezli hosting sitesinin 7.6 Milyon linki Google tarafından silindi. Bu işlem ölü ya da korsan linklerin Google’ın arama sonuçları içerisinde çıkmaması için yapılıyor.

Ortalama aldığımızda, Google yıl içerisinde saniye başına 7 korsan linki ortadan kaldırdı. Bu konuda en fazla baskıyı yapan Hollywood’un ticaret ve marka güvenliğini sağlayan MPAA kurumu oldu.

2011 Temmuz tarihindeki sonuçlara bakıldığında, %4008’lik bir artış gözlemleniyor. Bu Google’ın işini iyi yaptığını mı gösteriyor yoksa internetin geniş alanlara yayılmasıyla, sanal bahçenin bir çöplüğe dönüştüğünü mü gösteriyor siz karar verin.