Anasayfa Haber Blue Güncellemesine Sahip Yeni WP8 Telefonlar Geliyor

Blue Güncellemesine Sahip Yeni WP8 Telefonlar Geliyor

Nokia Lumia 1320
Nokia Lumia 1320

Nokia Lumia 1320

Söylentilere göre Blue güncellemesine sahip yeni Nokia cihazlar yolda!

2014 yılı Windows Phone’lar için oldukça bereketli geçecek gibi görünüyor. Artan pazar payı ve satış rakamları sayesinde mobil arenada tutunmaya çalışan Windows Phone’un Blue adıyla beklenen 8.1 güncellemesinin de eli kulağında. Tüm tarihler güncelleme için 2014’ün başını gösterirken, yeni cihazlar ve Blue güncellemesine dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

Twitter’ın en popüler haber sızdırma hesaplarından biri olan evleaks, Nokia telefonlar ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Yayınladığı iddiaların çoğunun tutması ile bilinen Twitter hesabına göre Blue güncellemesi, iki yeni Nokia cihazı ile birlikte çıkacak. Goldfinger ve Moneypenny kod adlarına sahip olan bu yeni cihazların, Blue güncellemesi ile birlikte çıkacağı iddia ediliyor.

Nokia’nın daha önceki Lumia cihazlarının çoğunun çıkmadan önce evleaks tarafından paylaşıldığı gerçeğini göz önüne alırsak, bu iddiaların geçeği yansıtma ihtimal yüksek. Ayrıca evleaks’e göre Lumia 525’in tanıtılması an meselesi.

Popüler Twitter hesabı, tweet’inden birkaç saat sonra, iki yeni Nokia cihazı ile ilgili varsayımda bulundu. Moneypenny olarak bahsettiği telefonun adını 3D Touch olarak değiştiren evleaks’e göre, yeni bir amiral gemisi ile Siri benzeri bir asistanı olan yeni Nokia telefonlar yolda.

Bahsi geçen asistanın, daha önceden söylendiği gibi Halo serisinden Cortana olması gayet yüksek bir ihtimal. Ayrıca amiral gemisiyle birlikte bahsedilen yeni iki telefonun da Blue güncellemesi ile birlikte geleceği belirtildi.

Blue kod adlı 8.1 güncellemesi, Windows Phone 8’in çıkışından bu yana aldığı en büyük güncelleme olacak. Yeni güncellemeyle birlikte yeni bir bildirim çubuğunun geleceği ve geri tuşunun kaldırılacağına dair söylentiler mevcut. Ancak Microsoft tarafından yayınlanan resmi bir bilgi bulunmuyor.