Anasayfa Haber IBM ve Nvidia Beraber Çalışacak

IBM ve Nvidia Beraber Çalışacak

IBM ve Nvidia, IBM Power Sistemleri üzerinde GPU hızlandırmalı versiyonları üzerinde birlikte çalışmayı planladıklarını duyurdu.

Bu hareket, GPU hızlandırıcı teknolojisinin ilk kez süper hesaplama alanından kurumsal ölçekli veri merkezlerine geçtiğinin işaretidir. Bu işbirliği, IBM müşterilerine devasa hacimlerde akış verilerini daha hızlı işleme, güvenceye alma ve analiz etme olanağı vermeyi hedeflemektedir.

IBM Sistemler ve Teknoloji Grubu ve Entegre Tedarik Zinciri üst düzey başkan yardımcısı Tom Rosamilia, “Şirketler, Büyük Veriler ve analitikten işe yönelik değer üretmek için yeni ve daha verimli yollar aramaktadır” dedi. “IBM ve NVIDIA işlemci teknolojilerinin bir araya gelmesi, müşterilerin bu hedefe ulaşmalarında gelişmiş ve verimli bir temel sağlayabilir.”

Şirketler POWER İşlemci ile Tesla GPU’ları Bütünleştiriyor

NVIDIA ve IBM ayrıca, NVIDIA Tesla GPU’ların birlikte işlem olanaklarını IBM POWER işlemciler ile bütünleştirmeyi planlamaktadır. Bu girişim, daha fazla sayıda şirketin öncelikli olarak bilimsel ve teknik çevreler tarafından uzay araştırmaları, insan genomunun kod çözümü ve pazara çıkacak yeni ürünlerin hızlandırılması gibi hesaplama işleri için kullanılan süper bilgisayar donanımı kullanmayı daha kolay ve daha verimli kılmaktadır.

Şirketler, IBM POWER8 CPU’ları dünyanın en yüksek performanslı ve en enerji verimli GPU hızlandırıcıları ile bir araya getirerek tüm bilimsel, mühendislik, büyük veri analitiği ve diğer yüksek performanslı hesaplama (HPC) iş yüklerinde performansı ve verimliliği en üst düzeye çıkaran yeni sınıf bir teknoloji sunmayı hedeflemektedir.

NVIDIA Hızlandırılmış Hesaplama başkan yardımcısı Ian Buck, “Bu ortaklık, süper bilgisayar performansını kurumsal veri merkezine getirerek GPU hızlandırıcıların kullanımını geleneksel süper hesaplama ve teknik hesaplama pazarlarının ötesine taşıyacaktır” dedi. “Ayrıca, mevcut süper hesaplama ve yüksek performanslı hesaplama müşterilerine yenilikler ve buluşlar için öncülük eden güçlü, enerji verimli sistemler geliştirmek için yeni seçenekler sağlayacaktır.”

IBM Power Sistemleri, NVIDIA CUDA programlama modeli mimarisi ile geliştirilen mevcut bilimsel, mühendislik ve görüntüleme uygulamalarını tamamen destekleyerek süper hesaplama merkezlerine ve HPC müşterilerine, çığır aşan performans avantajlarından anında yararlanma olanağı verecektir. IBM ayrıca, Rational marka kurumsal yazılım geliştirme araçlarını süper hesaplama geliştiricilerin kullanımına sunarak programcıların ileri teknoloji uygulamalar geliştirmesini kolaylaştırmayı planlamaktadır.

NVIDIA ve IBM arasındaki ortaklık IBM, NVIDIA, Google, Mellanox ve Tyan şirketlerinin IBM’in POWER mimarisini temel alan açık bir ekosistem kurmayı hedeflediği Ağustos OpenPOWER etkinlliğinde duyurusuna dayanmaktadır.