Anasayfa Haber ISON Kuyruklu Yıldızı Güneş’in Yakınından Geçecek

ISON Kuyruklu Yıldızı Güneş’in Yakınından Geçecek

ISON, Güneş'i teğet geçecek.
ISON, Güneş'i teğet geçecek.
ISON, Güneş'i teğet geçecek.
ISON, Güneş’i teğet geçecek.

ISON Kuyruklu Yıldızı gün içerisinde Güneş’in neredeyse dibinden geçecek.

Yüzyılın en önemli gök olaylarından birine daha şahitlik edeceğiz. Astronomları heyecanlandıran olay gün içerisinde Güneşin yakınlarında gerçekleşecek.

ISON adı verilen Kuyruklu Yıldız, Türkiye Saati ile 20.00-22.30 sularında Güneş’i neredeyse yalayarak geçecek. Yüzyılın kuyruklu yıldızı olarak adlandırılan ISON’un yokolacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bilim-insanların açıklamasına göre Güneş’in ısısı, ISON’u yokedecek. Eğer çarpışma gerçekleşirse, patlama yeryüzünden de rahatlıkla gözlemlenebilecek.

Birleşik Krallık Jodrell Bank Gözlemevi’nde çalışan Profesör Tim O’BrienBu olay ateşin içerisinde kar topu atmak gibi. Kuyruklu yıldızın hayatta kalması oldukça düşük bir olasılık. ISON, oldukça hızlı hareket ettiği için Güneş’in yakın yörüngesinde uzun süre kalmayabilir. Bu yüzden yokolmama ihtimali de var” dedi.

ISON Kuyruklu Yıldızı’nın, Güneş Sistemi’nin uzak köşesinde bulunan, gizemli ve soğuk bölgesi Oort Bulutu’ndan geldiği belirtiliyor. Saatte milyonlarca kilometre hızla hareket eden ISON, Dünya’yı etkilemeyecek. Güneş’ten 1.2 Milyon Km uzaklıktan seyahat edecek. Yokolup, olmayacağı ise bugünkü gök olayı sırasında ortaya çıkacak.

NASA, yaşanacak gök olayını Google’ın Hangouts platformu üzerinden canlı olarak yayınlayacak.