Anasayfa Haber Kuş Misali Uçan İnsansız Hava Aracı Maveric

Kuş Misali Uçan İnsansız Hava Aracı Maveric

Maveric isimli insansız hava aracı ABD Ordusu'nda görev almaya hazırlanıyor.
Maveric isimli insansız hava aracı ABD Ordusu'nda görev almaya hazırlanıyor.
Maveric isimli insansız hava aracı ABD Ordusu'nda görev almaya hazırlanıyor.
Maveric isimli insansız hava aracı ABD Ordusu’nda görev almaya hazırlanıyor.

Ordu tarafından geliştirilen İnsansız Hava Aracı, tasarımından kuşlardan ilham aldı.

İnsanoğlu uçmayı hayal ettiğin ilk günden bu yana kuşları gözlemliyor. Bugün üretilen tüm uçakların tasarımı, göklerde özgürce uçan kuşlardan ilham alınarak yapıldı. Haberimize konu olan Maveric’in tasarımı ise tıpatıp kuşa benziyor.

Ordu tarafından tasarlanan İnsansız Hava Araçları (Drone)’nın sorunu çıplak gözle çok kolay tespit edilebilmeleri. ABD Ordusu buna bir çözüm bularak, yeni geliştirdikleri aracın tasarımını birebir kuşa benzettiler. Böylece insan gözünden de saklanabilecek.

Maveric’in katlanabilir kanatları var. Uzaktan bakıldığında da bir kuşu andırıyor. Tasarımında kullanılan materyaller sayesinde 7 Km irtifaya ulaşabiliyor. Ayrıca 30 ila 100 Km/h hızında sürate sahip. Maveric’in bu yapısıyla özel görevlerde kullanılması planlanıyor.

Maveric, özel bir firma tarafından ABD Ordusu için tasarlandı. Şu an hali hazırda 36 adet Maveric bulunuyor. Firma daha fazlasını da üretebileceğini açıkladı. Bu ayın başında özel operasyon ekibleri tarafından test edildi. Aralık ayında da Ordu’nun hizmetine sunulması bekleniyor.