Anasayfa Haber Hubble, Su Bulunma İhtimali Olan 5 Gezegen Keşfetti

Hubble, Su Bulunma İhtimali Olan 5 Gezegen Keşfetti

Hubble Uzay Teleskobu, 5 yeni gezegen keşfetti.
Hubble Uzay Teleskobu, 5 yeni gezegen keşfetti.
Hubble Uzay Teleskobu, 5 yeni gezegen keşfetti.
Hubble Uzay Teleskobu, 5 yeni gezegen keşfetti.

Hubble Uzay Teleskobu, yüzeyinde su bulunma ihtimali olan 5 yeni gezegen keşfetti.

NASA’nın uzak galaksileri ve gezegenleri araştıran teleskobu Hubble, çalışmaya devam ediyor. Son çalışmalara göre Güneş Sistemi’nin ötesinde, atmosferinde su bulunma ihtimali olan 5 yeni gezegen keşfedildi.

Keşfedilen gezegenlerin yüzeyinde su bulunma ihtimali var. Henüz bu konuda net bir veri yok. Ancak gezegenlerin atmosfer yapılarından ötürü, yüzeyinde de hidrojen atomu bulunabileceği düşünülüyor.

NASA’dan Avi Mandell, keşfedilen gezegenlerde su bulunma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyor. 2 farklı araştırma takımı tarafından keşfedilen gezegenlerin Jüpiter boyutlarında olduğu biliniyor. İsimlerinin ise WASP-17b, HD209458b, WASP-12b, WASP-19b ve XO-1b olduğu açıklandı. WASP-17b ve HD209458b adı verilen gezegenlerin atmosferinde su bulunma ihtimalinin diğerlerine göre daha yüksek olduğuna inanılıyor.

Henüz bu gezegenlerde yaşama dair bir iz var mı yok mu bilemiyoruz. Son araştırmalardan önce suyun yaşamı ortaya çıkmasına ön ayak olduğuna inanılıyordu. Ancak uzaylı biyolojisinin bizden farklı olacağı fikrinin ortaya çıkmasıyla, suyun sadece bir yapı taşı olduğu, ancak mutlak gereksinim olmadığına kanaat getirilmişti. Farklı ortamlarda, hiç beklenmedik şekilde hidrojen atomlarıyla karşılaşabiliriz.

Araştırma Avi Mandell tarafından yönetiliyor. Konu hakkında bir makale bu hafta içerisinde The Astrophysical Journal dergisinde yayınlanacak.