Anasayfa Haber İran’a Karşı Yeni Bir Siber Ortaklık Kuruldu

İran’a Karşı Yeni Bir Siber Ortaklık Kuruldu

İran'a karşı yeni bir siber-ortaklık olduğu yönünde söylentiler çıktı.
İran'a karşı yeni bir siber-ortaklık olduğu yönünde söylentiler çıktı.
İran'a karşı yeni bir siber-ortaklık olduğu yönünde söylentiler çıktı.
İran’a karşı yeni bir siber-ortaklık olduğu yönünde söylentiler çıktı.

Suudi Arabistan ve İsrail, İran’a karşı Stuxnet’in yeni bir sürümünü geliştiriyor.

Suudi Arabistan ve İsrail’in gizi ajansları, Stuxnetten bile daha güçlü bir virüs hazırlıyor. Bu virüs İran’ın nükleer programını sabote edecek. Alınan ilk bilgilere göre yetkililer geçtiğimiz hafta Viyanada bir görüşme düzenledi.

Haber ilk olarak İran’ın FARS haber ajansı tarafından ortaya çıkarıldı. İki taraflı olarak yapılan bilgi anlaşmasına göre geliştirilecek yeni bir tür Stuxnet virüsü ile İran’ın nükleer programı baltalanacak. Yeni geliştirilecek yazılım sadece gözlem ve veri akışı yapmayacak. Casusluk ve bilgi yoketme görevlerini de üstlenecek.

FARS haber ajansına göre Suudi yetkililer bu anlaşma için 1 Milyon Dolarlık bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Ortaya çıkan haberlere yönelik, Suudi ya da İsrailli yöneticilerden bir açıklama gelmedi. Bu haberin asparagas olduğu yönünde söylemler de mevcut.

Stuxnet ilk kez 2010 yılında keşfedilmişti. Halen kesinleşmemiş olmasına rağmen ABD ve İsrail ortak yapımı bir virüs olduğu düşünülüyor. Virüs Microsoft Windows işletim sistemi üzerinden çalışan tüm bilgisayarlara bulaşabiliyor. Yayılma hızı oldukça yüksek. Stuxnet, İran’ın nükleer programını hedef almıştı.