Anasayfa Haber Çin Windows XP’den Vazgeçemiyor

Çin Windows XP’den Vazgeçemiyor

Çin'in büyük bir kısmı halen Windows XP kullanıyor.
Çin’in büyük bir kısmı halen Windows XP kullanıyor.

Çin, Microsoft’un Windows XP’ye verdiği son destek tarihini uzatmasını istedi.

Microsoft’un 12 yıllık işletim sistemi Windows XP, önümüzdeki aylarda resmi desteğini kaybedecek. Microsoft birçok platform aracılığıyla Windows XP’ye verdiği desteği 8 Nisan 2014’te bitireceğini duyuruyor. Ancak işletim sistemine verilen desteğin çekilmemesi gerektiğini düşününenler var.

Bu düşünceye sahip en büyük kitle Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunuyor. Çin Ulusal Telif Hakkı İdaresi’nde görev alan Yan Xiaohong bir rapor hazırladı. Bu rapora göre Microsoft’un Windows XP’ye verdiği destek çekildiği an tehlike çanları çalmaya başlayacak. Resmi yamaların ve güncellemelerin çıkmamasıyla birlikte, siber saldırganlar için açık kapı bırakılacak. Güvenlik tehtidinin ve korsan yazılımların artacağından korkuluyor.

Çin’in neredeyse yarısı halen Windows XP kullanıyor. 12 yıllık işletim sistemi devlet kurumlarında da kullanılmaya devam ediyor. Microsoft, geçtiğimiz Kasım ayında sadece Çin’e özel bir kampanya yapmıştı. PC kullanıcılarını 49 Dolar ücret karşılığında Windows 8’e çekmeye çalışmışlardı. Ancak yeterli sayıda satış yapılamadı.

Öte yandan Windows 7’nin kullanımı da Windows XP’den az. Genele baktığımızda, yukarıda da bahsettiğimiz gibi halkın büyük çoğunluğu Windows XP kullanılıyor. Bu sebepten ötürü Çinli yetkililer Microsoft’un verdiği son destek tarihinin uzatılmasını istedi.

Microsoft buna ne gibi bir cevap verecek, merakla bekliyoruz.