Anasayfa Haber Çin, Bitcoin’e Karşı Önlemini Aldı

Çin, Bitcoin’e Karşı Önlemini Aldı

Çin Halk Cumhuriyeti, Bitcoin'e karşı uyarılarda bulundu.
Çin Halk Cumhuriyeti, Bitcoin’e karşı uyarılarda bulundu.

Sanal para birimi Bitcoin’e bir darbe de Çin Halk Cumhuriyeti’nden geldi.

Dünya çapında birçok ülke, kullanım alanı yavaş yavaş artan Bitcoin’e karşı önlem almaya başladı. Gerekli düzenlemelerin dışında, yasaklamalar da getiriliyor. Bunlardan sonuncusu Çin Halk Cumhuriyeti’nden geldi.

Hükümete bağlı Bilgi Bakanlığı ve People’s Bank of China tarafından hazırlanan finansal belge sonucunda Bitcoin’in hiçbir yasal özelliği olmadığına karar verildi. Açıklama ülkenin çeşitli finansal bakanlıkları ve kurumları tarafından ortaklaşa alındı.

Bir uyarı niteliği taşıyan bu açıklama ile beraber Bitcoin’in Çin Halk Cumhuriyeti’nde hiçbir kullanım alanı kalmayacak. Sanal para biriminin, ülkenin resmi para birimi Renminbi (Yuan) ile aynı yasal statüde bulunamayacağı belirtildi.

Hükümet Bitcoin’in bir sanal para birimi olduğunu kabul ediyor. Ancak bu para biriminin herhangi bir şekilde gerçek paraya dönüştürülemeyeceğini, mal satın alınamayacağını, mülk sahibi olunamayacağını ve borç ödenemeyeceğini de belirtiyor. Hükümet, internet üzerinden Bitcoin ile alışveriş yapan vatandaşların sorumluluklarının kendilerine ait olduğunu da üstüne basa basa söyledi.

Çin Halk Cumhuriyeti, Bitcoin ile ilk kez 2008 yılında tanıştı. Siçuan’da meydana gelen depremin arkasından, bölgeye yardım amacıyla Bitcoin kullanılmıştı.