Anasayfa Haber Xbox One Satın Alan eBay Müşterisi Şok Oldu!

Xbox One Satın Alan eBay Müşterisi Şok Oldu!

Dillere desten bir dolandırılma hikayesi.
Dillere desten bir dolandırılma hikayesi.
Dillere desten bir dolandırılma hikayesi.
Dillere desten bir dolandırılma hikayesi.

Uygun fiyatla konsol satın aldığını düşünen müşteri, kargodan gelen Xbox One fotoğrafını görünce şok oldu!

Konsol savaşları bir kenarda dursun, şimdi vereceğimiz haber üzücü olmasının yanı sıra biraz da komik. 19 yaşındaki Peter Clatworthy, eBay üzerinden 450 Sterlin gibi uygun bir fiyata Xbox One satın aldı. Kargoyu açan Clatworthy’nin şaşkınlığı kelimelerle anlatılamaz. Çünkü kargo içerisinden Xbox One fotoğrafı çıktı.

Peter Clatworthy, online alışveriş sitelerinde sıklıkla kullanılan bir dolandırılmanın son kurbanı oldu. Dolandırıcılık yapmak isteyen kullanıcılar, piyasada en fazla satılan ürünü takibe alıyor. Daha sonra ürünü uygun fiyatla Photo yani Fotoğraf başlığıyla satışa sunuyorlar. Açıklamalar kısmında da, ürüne ait tüm teknik bilgiler bulunuyor.

Başlığı gözden kaçıran kullanıcılar, ürünü satın aldıklarında işten geçmiş oluyor. Dolandırıcılar aslında oldukça mantıklı hareket ediyor. Photo kelimesini kullanarak, ürünün fotoğraflarının olduğunu belirtiyormuş gibi davranıyorlar. Ama aslında sattıkları şey gerçekten ürünün fotoğrafı.

Clatworthy, Photo kelimesini gördüğünü, ancak ürünün açıklama kısmında tüm bilgilerin yazdığını söylüyor. Bu yüzden üründe bir problem olmadığını düşünmüş. Kendisini dolandıran kullanıcıları ise hemen eBay’e şikayet etmiş.

Bu kötü şaka Peter Clatworthy’e az da olsa bir internet şöhreti getirdi. Fotoğrafın arkasında Satın Aldığınız İçin Teşekkür Ederiz yazısı bile bulunuyormuş.

eBay, yalan listeleme yapan kullanıcıyı uyardığını açıkladı. Firma kullanıcıya, haftasonu kadar tüm paranın Peter Clatworthy’e geri ödenmesi gerektiğine dair bir mesaj da yollamış.