Anasayfa Haber Intel 2014 Yılında Tablet Pazarındaki Payını Büyütecek

Intel 2014 Yılında Tablet Pazarındaki Payını Büyütecek

Intel
Intel'in 2014 yılı için yeni planları var.
Intel’in 2014 yılı için yeni planları var.

Intel yeni işlemcileri ile 2014 yılında tablet pazarından büyük lokmayı kapmak istiyor.

Brian Krzanich’in 2013 ortasında Intel’in CEO’luğuna yükseltilmesiyle birlikte firmada büyük bir hareketlenme başladı. Eski CEO Paul Otellini’nin başarılı stratejileri sayesinde, Intel önemli bir noktaya iyiden iyiye oturmuştu. Krzanich’in yeni yol haritası merak ediliyordu.

Anlaşılan 2014 yılı, Intel’in yılı olacak. 14nm mühendisliği ile üretilen Broadwell işlemcilerin yanı sıra, birçok alanda Intel’in ismini daha sık göreceğiz gibi gözüküyor.

Intel’in 2014 planları arasında tablet pazarı da bulunuyor. ARM işlemcilerin piyasayı domine etmesiyle birlikte, Intel’in etkisi de azalmıştı. Intel, bütçe dostu tabletler için işlemci üreteceğini duyurdu. Firma bunu daha öncesinde de yapıyordu. Bay Trail-T yonga setleri, Windows 8/8.1 tabletlerde kullanılıyor. Yeni yıl ile beraber Bay Trail-T teknolojisini Android tabletler de görebileceğiz.

Bay Trail mühendisliğiyle üretilen Z3735D serisi, 99 Dolar ile 129 Dolar arasında fiyatlandırılmış Android tabletlerde kullanılacak. Aynı seri 7-inç ila 8-inç ekran boyutuna sahip 149-199 Dolar fiyat arasındaki Android tabletlere de yerleştirilecek. İlerleyen süre içerisinde Intel, 8-inç ve 10-inçlik 199 ila 249 Dolar arasında fiyat aralığına sahip tabletler için Bay Trail ve Cherry Trail desteği sunacak. Son basamakta ise 249 Dolar’dan fazla ücreti olan yüksek performansa sahip 10-inçlik Android tablet pazarına girişilecek.

Cherry Trail işlemciler önümüzdeki yıl Eylül ayında piyasaya sunulacak. 14nm Airmont mühendisliği ile üretilen işlemciler, Windows 8/8.1 ve Android işletim sistemi ile çalışan 32-bitlik ve 64-bitlik tabletlerde kullanılacak. Bu işlemcinin peşinden 14nm Goldmont mühendisliği ile üretilmiş Willow Trail işlemciler piyasaya sürülecek. Bu serinin de Windows ve Android bazlı tabletlerin hizmetine sunulacağı belirtildi.